SPORTVERENIGING ARGENTO
SchoonhovenPagina update Maandag 10-01-2022


Opgericht zaterdag 14 augustus 1993

   Baanpraat(jes) van Argento JdB   

Op deze pagina proberen wij je regelmatig
op de hoogte te houden
van diverse interessante, leuke en
minder leuke dingen
welke zich op of rondom
de boulesbanen van Argento afspelen.

Baanpraatjes zijn altijd welkom.
Graag inzenden naar ons e-mail adres:jdbargento@gmail.com

INDEX

Baanpraat Baanpraat Baanpraat
20212020
201920182017
201620152014
201320122011
201020092008


Terug naar deze Index ?
Via de link Terug naar paginatop.
(Rechtsboven in de Menubalk)
Via het PC of Laptop Toetsenbord
ook mogelijk met Ctrl + Home.


   Baanpraat(jes) 2021 van Argento JdB     


Lunch voor de senioren Donderdag 12 augustus 2021
Na twee keer uitstel vanwege slecht weer zat werkelijk alles mee op donderdag 12 augustus. Die dag prachtig weer zodat we buiten konden eten. Binnen was geen optie vanwege de coronamaatregelen. Maar liefst 34 mensen genoten van de lunch. Het mooie daarvan was dat AH alles heeft gesponsord: soep, broodjes, ham, kaas, kroketten, krentenbollen en melk. Geweldig! Toen de deelnemers dat hoorden, brak er spontaan een luid applaus los, dat ze in de winkel misschien wel konden horen. De drankjes waren voor eigen rekening, maar er zat voldoende in de spaarpot om 2 x met de flessen rond te gaan. Piet Boogaers en Ans v.d. Horst waren ook uitgenodigd, want die twee hebben voorheen jaren de kar getrokken voor de groep senioren. Ze zagen nu ook veel nieuwe gezichten, want het gaat als een lopend vuurtje door Schoonhoven dat het donderdagmorgen bij de Jeu de Boules zo gezellig is. Er is nog ruimte genoeg, hoor. We hebben nog lang geen ledenstop. Hans de Groot was weer meester in de keuken en Gretha Boot mijn rechterhand in de bediening. En met de hulp van Bas Murk konden we het hele gezelschap rap van drankjes en eten voorzien. Ook was dankzij de hulp van wat sterke mannen na afloop alles zo weer opgeruimd.
Dank aan allen voor de geslaagde dag. Annie Peltenburg

Fotoreportage van Annie
is te zien in Argento Fotoalbums
en zolang als beschikbaar ook via deze link


   Baanpraat(jes) 2020 van Argento JdB     


MINI ESCH zaterdag 19 september 2020
Verslag door Mieke van der Pol en Mike Frank
De 3e zaterdag in september is normaliter "Esch-dag", maar helaas gooide Corona roet in het eten. Het zou leuk zijn als er, ter herinnering aan dit uitje, iets bedacht kon worden. Dat deed Mike. Hij opperde een "Mini-Esch". Bij onze eigen vereniging in Schoonhoven hebben we, onder leiding van Erling, een gezellig toernooi gehad met de Esch-gangers. De 14 spelers begonnen om 11.30 uur op 4 verschillende ondergronden: een baan waar bijna geen gravel op ligt, een baan met grof en zwaar gravel, een grasbaan en een zandbaan. Er waren hierdoor ook verrassende uitslagen. Bij sommige wedstrijden waren wel 18 ballen in de baan. Na 2 wedstrijden, om 14.00 uur, gingen we gezamenlijk eten, maar voordat het zover was had de keukenbrigade - Annie, Gretha, Hans de Groot, Mieke en Susanne - al het nodige voorbereidende werk verricht. Hierna werden nog 2 partijen gespeeld. De uitslag van deze "anders-dan-anders" dag was als volgt:
1. Gretha
2. Jan Loonstra
3. Hans de Groot
4. Erling
Troostprijzen waren er voor Annie en Henk.
De Fotoreportages zijn te zien op pagina Argento Fototalbums:
via deze link

Seniorenlunch Donderdag 20 augustus 2020
Bij de seniorengroep op donderdagmorgen is er door de coronamaatregelen ook wat veranderd. Zo wordt de koffie buiten geschonken en gedronken.En ook de lunch moest dit keer anders. In plaats van een uitgebreide broodmaaltijd werd het nu friet met een broodje kroket. Wel vooraf gegaan door een glaasje wijn, bier of sap. Maar ook deze lunch viel weer goed in de smaak! Bas Murk had de boodschappen gedaan bij de PLUS. En zijn naamgenoot Bas (de chef van de PLUS) was zo vriendelijk om het onze Bas gratis mee te laten nemen. En dat leverde voor beide Bassen een welverdiend applaus op van de senioren. Hans de Groot en Gretha Boot waren weer zo vriendelijk om mij te assisteren. (Annie Peltenburg)

Fotoreportage gemaakt door Annie
is te zien in Argento Fotoalbums
en zolang als beschikbaar ook via deze link


   Baanpraat(jes) 2019 van Argento JdB     


Kerstlunch Senioren 28 november 2019
(door Annie Peltenburg)
De laatste Jeu de Boules-morgen van de senioren dit jaar. Nou die viel vies in het water, de banen stonden blank en het is geen minuut droog geweest. Dan de binnen activiteit maar uit de kast halen. Je moet die dik 30 mensen toch zoet houden. De sjoelbak; daar waren er wel een stel voor te porren en Tini had haar kaartspel Skip Bo bij haar. Onder het genot van koffie, koek en een borrel was die natte morgen zo om. Om 12 uur was er de afsluitende lunch. Hans de Groot was weer mijn keuken-assistent en samen met Gretha Boot hebben we de tafels gedekt en de lunch geserveerd. Voor Arie en Bas een mooi boeket bloemen. Zij zorgen iedere week dat de banen er piekfijn bij liggen. Anneke had ook weer een verassing. Namens alle boulers had ze voor een presentje gezorgd. Lieve mensen allemaal dank daar voor. Om half twee is iedereen voldaan naar huis gegaan. Wij hadden nog een uurtje nodig om de boel op te ruimen. Ook dit keer heeft Albert Heijn ons gesponsord, waar we heel blij mee zijn. Op 2 januari komen we weer bijeen. Kunnen we onder het genot van koffie en een Nieuwjaarsborrel elkaar weer een fijn Jeu de Boules jaar wensen. En dan wachten tot de eerste donderdag van maart, want dan starten we weer als de weergoden met ons zijn. Tineke de Groot heeft weer een mooie fotoreportage gemaakt.
Deze is te zien in Argento Fotoalbums en ook via deze link

Esch - 21 september 2019
(door Mieke van der Pol)
Niet de 2e zaterdag van september, maar de 3e zaterdag is de dag voor een groep van Argento. En die groep wordt ieder jaar groter. De wekker loopt al heel vroeg af, want de eerste stop is "De Lucht" aan de A2 om 8.00 uur, waar we met 18 leden van de koffie genoten. Daarna maakten we aanstalten voor het laatste stuk. Omdat de normale weg naar Esch afgesloten was, moesten we via Boxtel rijden. Na aankomst inschrijven en ons vaste plekje opzoeken. Het zou mooi weer worden vandaag, maar zo vroeg was het nog fris. Of niet Annie? Maar ach, het velletje van een kip is ook niet gek!! Er werden 2 wedstrijden gespeeld waarna gesnackt werd. Daarna nog 3 wedstrijden. Niemand van Argento had 5 gewonnen partijen, dus geen finaleplek. Rond 18.30 uur vertrokken we met 9 personen naar een groot wok- en grillrestaurant in het Wapen van Rosmalen. Dat is ook al jaren vaste prik en we hebben er heerlijk gegeten. Al met al weer een gezellige dag, een leuk toernooi, mooi weer en een lekkere afsluiting.
Dag Esch, tot volgend jaar !!!
De fotoreportage, is te zien via deze link
en in Argento Fotoalbums

Familiedag - Familietoernooi - BBQ 07-09-2019
(door Annie Peltenburg)
7 september was het dan weer zo ver, de familiedag, met BBQ. Het zag er lang naar uit dat het niet door kon gaan, de weergoden waren ons nog niet goed gezind. Maar ineens was daar de omslag, op woensdag moesten we een besluit nemen, afblazen of door laten gaan. Gelukkig gekozen voor doorgaan. De opkomst was wat mager dit jaar. De fam. Stok altijd goed voor een man of 8, en Jarno met zijn kornuiten ook goed voor een man of 6 waren helaas afwezig. Maar degenen die er wel waren hebben genoten van het mooie weer en de heerlijke BBQ. Onze dank gaat uit naar Mike, de organisator van de familiedag. Naar Erling, die het toernooi weer super in elkaar heeft gezet. Echt top. En voor zijn bakkunst op de BBQ. (Zie foto's.) En dan Trudy en Marjolein, die weer geweldige lekkere salades hebben verzorgd. Hiervan zijn prachtige foto's. Zeer jammer dat Trudy er zelf niet van kon genieten. Ze was geveld door de griep. Onze dank gaat ook naar Ilona. Zij zorgde ervoor dat niemand uitgedroogd raakte. De uitslag en de foto's zijn weer door Barend op de site geplaatst.
(Te zien via onderstaande links)

Link naar de foto's

Link naar de uitslag

Senioren genoten van de lunch 08-08-2019
Donderdag 8 augustus kwamen zoals elke week de senioren weer boulen bij Argento, maar die dag kreeg een feestelijk tintje. Na het boulen was er een heerlijke lunch, verzorgd door Annie Peltenburg en Hans de Groot. Eerst een glaasje, dan soep en lekker belegde broodjes en een broodje kroket. Dit alles was mogelijk dankzij een gulle bijdrage van Albert Heijn.
De fotoreportage, gemaakt door Mike Frank, is te zien
via deze link

Seniorengroep: Nieuwjaar Wensen
op Donderdag 3 januari 2019

De seniorengroep van de Jeu de Boules kwam om 10 uur bijeen om elkaar een goed en gelukkig Nieuwjaar te wensen. Het was een gezellige drukte waarbij onder het genot van een hapje en een drankje lekker bijgepraat kon worden. Voor de meesten kan het niet snel genoeg maart zijn, want dan beginnen we weer op de vaste donderdagmorgen met Jeu de Boules.


   Baanpraat(jes) 2018 van Argento JdB     


Seniorengroep: verslag donderdag 29 november 2018
Voor de donderdagmorgengroep van de Jeu de Boules was het vandaag al weer de laatste keer dit jaar dat we gingen spelen. Dus sloten we de morgen af met een gezamenlijke lunch. Dat werd weer mogelijk gemaakt door AH en de hulp van Hans de Groot.De groep heeft met bloemen en een cadeaubon afscheid genomen van Piet Boogaers. Piet moet helaas om gezondheidsredenen stoppen. Annie Peltenburg neemt het stokje van Piet over.Ook Bas, Arie en Annie werden in de bloemetjes gezet voor hun inzet voor de groep. Op 3 januari 2019 om 10.00 staat voor de groep koffie met koek klaar en daarna heffen we het glas op het nieuwe jaar. En dan starten we donderdag 7 maart weer met de wekelijkse Jeu de Boules.
De fotoreportage van deze morgen is via een Google foto album van Annie Peltenburg te zien
via deze link

Snert Toernooi Bergambacht zaterdag 03-11-2018
(door Mieke van der Pol
Volgens het weerbericht zou het een prima dag worden om te boulen. Al zou je dat om half negen nog niet zeggen, het was behoorlijk koud. Ja en er zat ijs op de voorruit. Krabben dus. De rijp op de weilanden was een plaatje. Eenmaal in Bergambacht kwam al snel de zon door. Er waren weer heel veel koppels boulers en dus ook snert-eters. Na twee partijen was het soeptijd. Het was een heerlijke erwtensoep. Na de soep nog twee partijen gooien. Er waren er bij die dik een uur duurden. Maar ook een paar snelle 13-0 Het was weer een geslaagde dag. Op naar 9 december dan hebben we ons kersttoernooi.

Gelezen in het AD van 19-09-2018

Argento was weer in Esch op zaterdag 15-09-2018
(door Mieke van der Pol)
Op 1 juli zat Annie 's ochtends vroeg achter haar pc. De inschrijving startte namelijk vandaag voor Esch. En op 4 juli kwam de bevestiging binnen. Dus we gaan weer. Dit jaar gingen Gretha en Henk Boot voor het eerst mee. Ben benieuwd of ze ook door het virus aangestoken worden. Op 22 augustus kreeg iedereen nog een brief. Er was een lange wachtlijst, dus als je nu al wist dat je in september niet kwam, moest je dit al doorgeven. Dat was bij ons niet het geval. Wij gaan!!! Dus op 15 september zaten we om 8 uur achter ons bakkie koffie in restaurant de Lucht, onze vaste stek! Rond 9 uur waren we in Esch. De vaste parkeerplaats was er niet meer daar stond nu een woonwijk. Maar er was voor iedereen een plekje. Er doen 840 sporters mee dus 420 doublettes! We gingen inschrijven in het dorpshuis de Es. Rond 10 uur werd het startsein gegeven voor de eerste wedstrijd. Er waren 4 kleuren. De kleur gaf aan welke richting je op moest en daarna wees het nummer de baan aan. Moest je ver weg dan kon je met huifkarren mee. Na drie wedstrijden gingen we snacken aan de overkant van het plein. Daar werd ook het resultaat van de gespeelde wedstrijden besproken. Die waren heel verschillend. Alleen Paul en Jarno waren nog ongeslagen. Aan het einde van het toernooi moesten ze spelen om de 3e en de 4e plaats een mooie prestatie hoor!!! Ik ging op weg naar Drenthe, een andere groep ging wokken en de rest....... dat weet ik niet. Ben benieuwd of Gretha en Henk besmet zijn door het virus en volgend jaar ook weer gaan. Zou de 3e zaterdag van september ook bij hun weer op de kalender staan? Bij Paul en Jarno wel want die willen een revanche! Het was weer een gezellige dag zo met z'n allen in ESCH!
De fotoreportage is via een Google foto album van Annie Peltenburg te zien
via deze link

Senioren boulen met lunch 23-08-2018
(door Annie Peltenburg)
Op Donderdag 23 augustus was het dan eindelijk zo ver. Jeu de Boulen met aansluitend de lunch. Dat was vanwege de extreme hitte al enkele keren uitgesteld. Dankzij een fikse korting op de inkoop bij AH en nog wat reserve in de pot konden de 28 boulers en boulsters genieten van een heerlijke lunch. Dank aan Hans de Groot voor zijn hulp in de keuken deze morgen.
De fotoreportage is via een Google foto album van Annie Peltenburg te zien
via deze link

Franse dag in Schoonhoven op zaterdag 07-07-2018

Zaterdag 7 juli hebben een aantal leden de club gepromoot tijdens de Franse dag in de stad. Vrijdag met een aanhanger richting Tiendeland alwaar we van de projectgroep Tiendeland een wagen vol zand gesponsord kregen.
Van de organisatie van deze Franse dag hadden we een plaatsje toegewezen gekregen op de brede stoep naast de Grote Kerk. Van dezelfde organisatie kregen we een aantal Goody Bags gevuld met leuke cadeautjes en Gall & Gall schonk ons nog een tiental flessen bekende Argento wijn. Zo konden we wat leuks uitdelen aan mensen die het uitgezette parcours op de baan als beste af sloten.
De aanloop viel erg tegen, maar de vrijwilligers hebben het reuze naar hun zin gehad. Dus is besloten om uit te zoeken of we tijdens de Bartholomeusdag 2018 ons weer kunnen laten zien. Zet het alvast in je agenda: Zaterdag 29 september! Dank aan alle vrijwilligers.
(Tekst: Willem Peltenburg)
(Foto's: Jeanet van Maurik)

Geen koffie meer van Ans (31-05-2018)
In 1995 startte bij Avantri een Jeu de Boulesgroep op de donderdagochtend. Vanaf die tijd was het Ans v.d. Horst die voor de koffie zorgde voor de deelnemers. In 2012 verhuisde deze groep naar Argento, omdat de atletiekbaan inmiddels was gerenoveerd en daar niet meer geboulled kon worden. Nu, na 23 jaar was voor Ans het moment om er mee te stoppen. Tijdens een half verregende ochtend (31 mei) namen de boulers afscheid van Ans. Annie Peltenburg is bereid gevonden deze taak van haar over te nemen.

P.S. Willen senioren ook eens een balletje meegooien, neem dan even contact op met Piet Boogaers.
Telefoon 0182 - 320565 Je bent van harte welkom.


   Baanpraat(jes) 2017 van Argento JdB     


Kersttoernooi 2017, "Kerstsfeer buiten" door Ria Vrieselaar
Op 10 december stond het toernooi geplant, voor die tijd werd altijd de kantine in kerstsfeer gebracht. Door de verbouwing kon het dit jaar niet. Jammer, dan maar buiten. Ik zal u eerst de voorbereiding voor dit toernooi vertellen. 10 oktober: Tini verstuurd de uitnodiging naar de verenigingen en plaatst het op On-Tip. De inschrijvingen komen geleidelijk binnen. Op 6 december hadden we 29 inschrijvingen. Mooi, we kunnen ons opmaken voor het toernooi, inkopen gedaan, nog even schoonmaken en we zijn er klaar voor!
Tot dat..........er afschrijvingen komen. Er is sneeuw voorspelt, mooi toen dachten wij, zoals ik al eerder zei, "de Kerstsfeer buiten". Maar toen kwam de paniek. Er kwamen vragen over de mail, ik had al vrij snel terug gestuurd, dat als het niet doorgaat, iedereen bericht zou krijgen. Dit was helaas niet voor iedereen duidelijk. Vrijdag overleg, zaterdag overleg, wat doen we? We zouden zaterdag een besluit nemen. Zaterdag waren er nog meer afschrijvingen, mail, What-apps en telefoontjes. Het besluit zaterdag was: als er om 18.00 uur nog 20 koppels zijn gaat het door. Die waren er. We gaan er voor!!! "De Kerstsfeer buiten"!!! Zondagmorgen bleken er nog meer afzeggingen. Uiteindelijk hadden we 16 koppels. Was makkelijk voor de organisatie, qua indeling. Om 10 uur was iedereen er en toen begon het te sneeuwen, mooi voor "de Kerstsfeer buiten". Na een welkomswoord van de voorzitter, kon er begonnen worden. Het begon steeds harder te sneeuwen. Na 2 ronden was het bizar, de sneeuw en het grind bleef aan de jeu de boules ballen plakken en de mensen kwamen als sneeuwpoppen binnen. Sommige hadden het erg koud, ook door natte kleding. Er werd besloten dat men kon stoppen, maar als er liefhebbers waren om nog een ronde te spelen kon dat. De helft wilde dat, wat een bikkels. Daarna werd er gestopt. De uitslag staat elders op de site: uitslagen regiotoernooien. Om ongeveer 15.15 uur gingen de meeste naar huis, en waren we blij dat iedereen heelhuids thuis gekomen is. De volgende keer maar weer de "de Kerstsfeer binnen"

Laatste speeldag JDB 55+ groep Donderdag
30 november 2017 (door Arie van Schaik)
Vanmorgen begon de dag heel somber, af en toe een beetje motregen. Toch waren er weer twee en dertig mensen gekomen, ondanks dit weer. Voordat de mensen naar buiten gingen, kregen de vaste begeleiders een grote bos bloemen. Toen de mensen gingen boulen, waren de eerste mannen begonnen aan de verbouwing van het clubhuis. Waarom juist nu, was me nog niet helemaal duidelijk. Tijdens de pauze van elf uur, was het geluid van de slopers goed te horen. Maar het moet wel gebeuren, het valt samen wanneer de mensen tijd hebben om te helpen. Het weer werd steeds wisselvalliger. Na de pauze zijn de tafels goed gezet voor de lunch. Tegen twaalf uur werd er gestopt met boulen. Piet Boogaers en Gerrit Fokker gingen naar de Chinees, om de lunch te halen. Ondertussen kreeg iedereen een consumptie. Normaal maken de mensen veel lawaai, maar als het etenstijd is hoor je weinig. Na het eten nog een borrel, en werd er gezellig nagepraat. De mensen gingen voldaan naar huis. Het is jammer dat de Nieuwjaarsreceptie komt te vervallen. Drie maanden is voor ons wel lang, daarom heb ik dat ingevoerd.
(Kleine) Fotoreportage door Mike Frank is te zien
via deze link

Esch 16 september 2017 door Mieke van der Pol
We hadden het er al een tijdje over gehad. Uiteindelijk gingen we met 5 koppels van Argento richting Esch. Het regende toen ik om 7 uur in de auto stapte richting Schoonhoven. Daar Annie opgehaald en toen richting De Lucht bij Den Bosch. Onze vaste stek voor een lekker bakkie! Daarna ging de route verder naar Esch. We werden op de stadsgrens alweer verwelkomd door het bekende bord met 3 jeu de boulesballen. Op het dorpsplein was het al een drukte van belang. Inschrijven ging best snel. We waren de drukte nog voor. Omdat ze 10 jaar bestonden kreeg iedere deelnemer een leuk zwart jeu de boulehanddoekje bij het inschrijven. Erg handig! Het werd drukker en drukker. Er waren 256 banen uitgezet met hele verschillende ondergronden. En de banen hadden 4 verschillende kleuren. Als je ver weg moest dan werd je met de huifkar gebracht. Het aantal deelnemers was 804 dus 402 koppels. Het toernooi werd geopend en inmiddels was het droog. We hebben 2 maal gespeeld op grof grind. En een keer op gras inclusief boomwortels! En een keer op een oprit met aardig wat hoogte verschil. Nou je begrijpt wel wat er dan gebeurt! Maar het was weer een onwijs gezellige dag! En 's middags gingen de jassen nog uit, het werd nog lekker weer! Traditiegetrouw na het boulen in Esch zijn we met 8 personen richting Rosmalen gereden om daar ons diner te nuttigen in het Wapen van Rosmalen.
EN............volgend jaar gaan we weer!!!
(Fotoreportage te zien via: Argento Fotoalbums)

9 september 2017: Familietoernooi met een BBQ
(door Mieke van der Pol)
Wat een weer was het de hele ochtend! Regen, regen en nog eens regen. Om 13 uur klaarde het op en begonnen de eerste partijen. De zon kwam ook nog te voorschijn. Bij velen ging de jas uit. Maar het was van korte duur. De lucht werd steeds donkerder en in de verte hoorde je gerommel. Het kwam snel dichterbij en al gauw moesten we naar binnen rennen. Het kwam even met bakken uit de hemel. Na een onderbreking van ruim een half uur kwam de zon er weer door. Maar de eerste vier banen waren onbespeelbaar. We moesten 3 partijen spelen. En er waren soms verrassende uitslagen! Sommigen hadden alleen een keer op een camping gespeeld maar deden het best aardig. Rond 4 uur werd de BBQ aangestoken. Meesterbakker Peter deed het weer erg goed! Ook het saladebuffet was erg lekker. Vooral de eigengemaakte vissalade smaakte goed. We kijken terug op een erg gezellig toernooi en het weer was maar 1 keer een spelbreker. En op 16 september gaan er weer een paar koppels naar Esch. Succes allemaal en een gezellige dag!
(Fotoreportage te zien via: Argento Fotoalbums)

Banen onder water Donderdag 20 juli 2017

Deze foto werd gemaakt door Durk v.d. Zweep.
De seniorengroep moest uitwijken naar het grasveld
en de achterste banen om te kunnen boulen.

Argento Zilverstadtoernooi 28-05-2017
(door Mieke van der Pol)
Vandaag wordt het Zilverstadstoernooi gehouden in Schoonhoven. De temperaturen liepen richting het weekend steeds verder op. Dat beloofde wat! Het was echt korte broeken weer. Verschillende mensen hadden slippers of sandalen aan. Terwijl de nieuwe regels van het boulen dit niet toestonden. Er werd in het openingswoord even iets van gezegd. Maar ja wat doe je er verders aan? Het werd een dag van veel smeren en drinken. Sommige partijen duurden erg lang, wij hadden er ook zo een. Iedere keer als we klaar waren zochten we de schaduw op. Er werden ook nog kannen met water onder de parasols op de pick-nick tafels gezet waar gretig gebruik van werd gemaakt. Er was weinig schaduw langs de banen en ieder stukje schaduw werd na iedere partij weer ingenomen. Want in de zon was het erg heet. Willem Pelt had zelfs een paraplu die dienst deed als parasol! Er waren weer veel verenigingen die meededen alleen van Bergambacht was er geen koppel gekomen. Terwijl er altijd verschillende koppels meededen. Tegen 5 uur volgden de prijs uitreiking. Waar we even op moesten wachten. De lucht was inmiddels aan het betrekken. Er was onweer voorspeld. De prijzen tafel werd neer gezet. Er waren verschillende mooie zilveren prijzen voor de boulers. Het Franse jeu de boules spelletje werd vandaag gespeeld met Franse temperaturen! Het was een gezellig toernooi en iedereen bedankt die hier aan bij gedragen heeft. De standen (en de fotoreportage) staan weer op de site.

Bevrijdingstoernooi Argento 07-05-2017
(door Mieke van der Pol)
Stand Obut
Het weer beloofde veel goeds voor vandaag. Koppels 1 t/m 24 begonnen rond 10 over 10 aan hun eerste partij. De resterende 20 moesten even wachten. Onze eerste partij ging vrij snel, geen tegen punten. Dus eigenlijk moest Fanny haar achterste gekust worden. Maar volgens mij gebeurt dat nooit meer. We gingen even bij het kraampje van Obut kijken dat vandaag bij ons op het terrein stond. Je staat er versteld van wat er wel niet allemaal te koop is voor een spelletje jeu de boules! De volgende partij speelden we tegen 2 jonge mannen waarvan er één een Feyenoord shirt droeg. Want ja, die konden vandaag kampioen worden als ze wonnen! Dit werd via menig telefoontje gevolgd. In de kantine was het tussendoor aardig druk. Dat kwam mede door het weer, de zon liet zich nog niet zien. Maar ook om wat te drinken of te eten. Ook in de middag liet de zon zich niet zien. Helaas! Voor Feyenoord liep het ook niet zo als ze verwachtten en het shirt was ook rap verdwenen onder een trui! De nieuw gekochte butjes werden ook al bij sommige partijen goed gebruikt. Sommige partijen gingen gelijk op waardoor ze erg lang duurden. De lege banen werden snel opgevuld waardoor het toernooi goed liep. Het was wederom een gezellige dag. De eindstand staat ook op de site. Alle vrijwilligers bedankt voor jullie bijdrage aan het bevrijdingstoernooi. Tot over 3 weken bij het Zilverstadtoernooi.

Jeu de Boules 55+ Donderdaggroep
(ingezonden vrijdag 21-04-2017 door Arie van Schaik)
Het was vijf jaar geleden dat Piet Boogaers op een avond langs kwam bij de JDB. Arie van der Zwan en mijn persoontje zaten toen in de kantinecommissie. Piet kwam vertellen dat de JDB 55+ weg moest bij Avantri. Hij vroeg letterlijk kunnen jullie ons helpen. Twee weken later zijn ze bij ons komen spelen. Piet Boogaers en Ans v.d.Horst kwamen mee. Piet is de eerste man en Ans is de vrouw, die de koffie en het geld regelt. Bas Murk en ik, zouden de kar gaan trekken. De eerste donderdag zijn we begonnen met 16 mensen en dat werden er gaande meer. Maar toen de JDB-banen vernieuwd werden, hadden we een probleem. 3 maanden zonder JDB zagen we met zijn vieren niet zitten. Bas en Ik zijn naar Mets gegaan of ze ons konden helpen. Ze hadden er alle begrip voor en wij mochten banen gaan uitzetten. De oplossing kwam in zicht, koffie bij ons en spelen bij Mets. Het was een heel gedoe, mijn auto leek wel een pendelbusje. De spullen heen en terug brengen en het oudste lid Sjaan v Holten. We had er alles voor over om de club bij elkaar te houden. Het was voor ons een heel gedoe, maar we hebben het met plezier gedaan. We zijn met 16 mensen begonnen, er staan er nu 40 mensen op de lijst. En welk weer het ook is, 16 tot 20 mensen zijn er altijd. De laatste maanden is de opkomst tussen de 30 en 38 mensen. En het is te merken dat dit een hechte club is. Dit is een club die de normen en waarden hoog houden. Het is voor ons elke keer genieten, als we zo bezig zijn.

Nieuwjaarsreceptie 55+ op donderdag 5 januari 2017
(door Arie van Schaik)
Het is altijd afwachten wat de opkomst is. 30 mensen waren gekomen, om elkaar nieuwjaar te wensen. Dat is de kracht van deze club, hoe je met elkaar om moet gaan. Het was heel gezellig en ongemerkt was de tijd alweer om. Deze mensen praten nu al over de eerste donderdag van Maart. Onze hoffotograaf MIKE heeft weer foto's gemaakt. Deze reportage van de Nieuwjaarsborrel 2017, gehouden in het clubhuis van Argento, werd gemaakt door Mike Frank en is te bekijken via deze link


   Baanpraat(jes) 2016 van Argento JdB     


Kersttoernooi 11-12-2016 (door Mieke van der Pol)
Kerst 2016
Ja,ja het kersttoernooi alweer! Wat gaat zo'n jaar toch snel! 27 Opgegeven koppels zouden aantreden maar er waren 2 afzeggingen. Mike hield het openingswoord. Hij beloofde een blauwe lucht! Het was bewolkt toen we begonnen maar onder het spelen scheen de zon af en toe. En zo koud was het niet. Al konden we tussen de partijen door opwarmen met onder andere snert en glühwijn. En dit was niet het enige wat je kon nuttigen! We moesten 4 partijen spelen en dat ging best snel op enige partijen na. Er waren soms verrassende uitslagen. Het was erg gezellig en het was goed vertoeven in de mooi versierde kantine. Rond 4 uur was ook de laatste partij afgelopen. Even daarna volgde de prijsuitreiking. Eerst werd de poedelprijs uitgereikt en een aanmoedigingsprijs voor een koppel. Hierna volgden de nummers 5 tot 1 En wat bleek Annie en ik waren als 2e geëindigd! Wat een verrassing! De uitslag van dit toernooi staat weer op de site. Iedereen bedankt die mede geholpen heeft tot het slagen van deze dag!!! Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond 2017 met heel veel boules plezier!

Zomerlunch met boulen 14-07-2016
Argento Senioren (Donderdaggroep)
Lunch en boulen
De fotoreportage van deze Zomerlunch,
gemaakt door Mike Frank is te zien
via deze link

Woensdag 06-04-2016 Materiaalhok (schuurtje)
Argento Jeu de Boules afgebroken
Oude schuurtje
Een ploegje enthousiaste vrijwillers (Bas Murk, Jan Loonstra, Wim Stok, Gerard Murk en Wim van Marle) hebben het bovenstaande oude materiaalhok (schuurtje) in no-time afgebroken. Inmiddels is een nieuwe tegelvloer gelegd en binnenkort zal een nieuw materiaalschuurtje worden geplaatst.

Nieuwjaarsborrel 07-01-2016
Argento Senioren (Donderdaggroep)
Nieuwjaarsborrel 2016
Een kleine fotoreportage van deze Nieuwjaarsborrel 2016,
gehouden in het clubhuis van Argento,
werd gemaakt door Corry Murk en is te bekijken
via deze link


   Baanpraat(jes) 2015 van Argento JdB     


Snerttoernooi JVB Bergambacht 07-11-2015
(door Mieke van der Pol)
Snerttoernooi
Zaterdag 7 november. Na Annie (Peltenburg) opgepikt te hebben in Schoonhoven togen we naar Bergambacht voor het Snerttoernooi. Ze gaven hoge temperaturen aan voor vandaag en dat voor november! Een graad of 16 dus eigenlijk geen weer voor snert!!! Er waren 48 koppels. De meeste partijen werden in shirt gespeeld op het beetje regen na. Vandaag speelde ik voor het eerst met Annie en de eerste 2 partijen vielen niet tegen. 1 partij gewonnen en 1 verloren. Toen was het snerttijd!! De snert was goed gevuld en smaakte heerlijk. Vol goede moed begon iedereen weer. Nog 2 partijen te gaan. Deze twee partijen wonnen we ook! Dit hadden we echt niet verwacht. Het was erg gezellig op en rond de banen, mede door het lekkere weer! Aan het einde van dit gezellige toernooi volgde de prijsuitreiking. En...... Annie en ik waren zeer verbaasd dat we de 5e prijs hadden gewonnen! De uitslag staat weer op onze site.

Herfsttoernooi Argento 25-10-2015
(door Mieke van der Pol)
Herfst
Herfsttoernooi bij Argento in Schoonhoven. De klok ging afgelopen nacht een uur achteruit. We zitten nu in de wintertijd. Maar toen ik onderweg naar Schoonhoven ging scheen de zon al! Bij aankomst het inschrijfgeld betaald. Geen envelop of plaknummer kreeg je. Er was een nieuw computerprogramma, waar de wedstrijden zo uitrolden. Wat overzichtelijk en volgens mij heel erg makkelijk was. Je kreeg ook een persoonlijk briefje waar de wedstrijden al op voor gedrukt waren. Tegenstanders en baannummers, alles stond er op. We moesten 4 partijen spelen. Bij de eerste wedstrijd kwam ik er achter dat onze tegenstandster 90 jaar was! En gooien dat ze kon! Ik stond met verbazing te kijken. De eerste partij verloren we dus. De dag vorderde, de zon scheen nog steeds en het werd steeds gezelliger. Sommige partijen duurden best lang. De inwendige mens werd tussendoor ook tevreden gesteld. Rond vier uur volgde de prijs uitreiking. De eindstand staat verder op de site. Ik wil alleen nog even vermelden dat de 90 jarige Hermien de 2e prijs bij de vrouwen won! Wat een prestatie!!! Alle kanjers die gezorgd hebben dat dit een heel gezellig toernooi werd, bedankt! En Barend gebruik dat weertelefoonnummer ook voor het kersttoernooi!!

Opening nieuwe banen Argento op 28-06-2015
Lint doorknippen Openingsdrankje
Voorafgaand aan het Argento Clubkampioenschap doublettes op zondag 28-06-2015 was er de opening van het nieuwe complex. Voorzitter Marco van Duuren hield eerst een korte speech. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek knipte vervolgens een lint door en als dank overhandigde Namita Schimmel de wethouder een bloemetje, waarna alle aanwezigen werden getrakteerd op een feestelijk drankje. Hierna speelde zij een kort partijtje tegen Piet Boogaers, medeoprichter van Argento.
Openingspartijtje
Na het maken van enkele groepsfoto's ging het toernooi van start. (Jan Loonstra en Barend van Nieuwenhuizen werden na een lange dag de nieuwe clubkampioen). Tussen de middag kregen alle deelnemers nog een lunch aangeboden met lekkere broodjes.
Een fotoreportage gemaakt door Mike Frank is te bekijken
via deze link

Nieuwe banen Argento Jeu de Boules
Aanleg nieuwe banen
Tijdens het aanleggen van de 12 nieuwe banen en het plaatsen van de nieuwe lichtmasten
hebben een paar leden diverse foto's hiervan gemaakt.
Deze fotoreportage is te zien via deze link

Bevrijdingstoernooi Argento 03-05-2015
(door Mieke van der Pol)
vrijheid
Bij aankomst werden de nieuwe banen bewonderd door de andere verenigingen. Maar helaas mocht er nog niet op gespeeld worden! Het alternatief was de honkbalvelden. Na de opening liepen we er allemaal naar toe. Er was voor alle koppels een baan uit gezet. Dus iedereen kon gelijk spelen. Maar wat een werk zal dat zijn geweest om al die banen uit te zetten! En ook de tent niet te vergeten! Waar het heerlijk toeven was tussen de partijen. En de banen? Die speelden eigenlijk best goed. Het beloofde een regenachtige dag te worden maar het viel eigenlijk al met al mee. Het regende wel wat af en toe maar niet zo dat er gestopt moest worden met spelen. Een mooi gezicht al die banen op een rij! De standen staan weer op de site. Het was weer een gezellig toernooi. Wat zonder de grote inzet van de vrijwilligers niet door had gegaan.
BEDANKT ALLEMAAL !!!

Deze mail ontvingen de Argentoleden
op woensdag 01-04-2015
01-04-2015
Wat zijn ze aan het doen?
Hierbij het artikel uit de Zenderstreek.
Namens de feestcommissie.

Ontwerp John Schimmel gekozen als
Logo voor het Petanqueforum
Logo Petanque Forum
Het forum had een wedstrijdje uitgeschreven onder de leden om een nieuw logo te bedenken.
Dit werd danook massaal ingeleverd.

John Schimmel
Het winnende logo kwam uiteindelijk van de hand van John Schimmel, speler bij JVB Gouda en Argento Jeu de Boules in Schoonhoven. John had na stemming het leukste en meest aansprekende logo. Het is de bedoeling dit logo niet alleen op de website te zien, maar ook op op b.v. kleding en butjes.


   Baanpraat(jes) 2014 van Argento JdB     


Kersttoernooi 14-12-2014 bij Argento
(door Mieke van der Pol)
Paul Weel en Henk Koster
(Paul Weel en Henk Koster: blij met hun 9e plaats en steekprijs)
Kersttoernooi bij Argento. De laatste dagen veel regen en wind. En vanochtend? Autoruiten krabben en als ik naar Schoonhoven rij zijn de weilanden wit van een laag rijp! Het is koud, maar droog. In de kantine veel kerstsfeer, de vrijwilligers hebben hun best gedaan. Na de opening begon het toernooi en moesten we de vrieskou in. Maar ja, de meesten hadden zich gehuld in thermo-onderkleding. Rond 12 uur, na 2 partijen, nam bijna iedereen een kop erwtensoep! Heerlijk bij deze kou. Jeanet stond in de keuken en Margret en Ben achter de bar. De twee laatst genoemden deden dit voor de laatste keer bij Argento. Ze gaan ons verlaten en spelen in Capelle (KCC). Na het eten nog 2 partijen te gaan. Inmiddels werd het alweer wat kouder. Er waren soms verrassende uitslagen. De einduitslag staat weer op de site.
Verders rest mij nog, om iedereen FIJNE FEESTDAGEN te wensen en alle goeds voor 2015!!! Tot volgend jaar bij weer een toernooi van Argento.

Kerstsfeer maken clubhuis Argento 06-12-2014
Kerstsfeer 2014
Sinterklaas had zijn hielen nog niet gelicht of een groepje leden van Argento heeft zaterdag 6 december het clubhuis van Argento in kerstsfeer gebracht.
Het ziet er weer gezellig uit.
Bedankt Peter, Ria, Mike, Jeanet en Annie.
Een korte foto-impressie is te zien
via deze link: Kerstsfeer 2014 maken in clubhuis Argento

De Donderdagmorgen Jeu de Boules groep
(door Annie Peltenburg)
Groepsfoto seniorengroep
Donderdag 27 november was het weer de laatste boulesmorgen van 2014 Op de afsluitende morgen is het altijd extra gezellig. Dan gaan we na de tweede koffie-ronde aan de borrel en we lunchen dan met de hele groep in het clubhuis. Er was deze morgen zelfs een fotograaf, de foto's staan op de Jeu de boules site. Deze foto-impressie gemaakt door Mike is via het Argento foto-album te zien en is eveneens te bekijken via deze link

Gelukkig komen er nieuwe banen bij in 2015 We zouden anders banen te kort gaan komen. Het gaat namelijk als een lopend vuurtje door Schoonhoven dat het zo gezellig is op donderdagmorgen. Vandaar de grote opkomst iedere week. Wist u dat we er dit seizoen maar een keer uit geregend zijn? De weergoden houden vast van Jeu de Boules en van 60 plussers. Heel jammer dat Ans, die altijd voor de koffie zorgt, er door droeve familie-omstandigheden niet bij kon zijn. Zij had een heerlijke lunch verzorgd.
Ans, Piet, Arie en Bas dank voor jullie inzet iedere week. Graag weer tot ziens op donderdag 5 maart 2015

Argento Mixed-Herfsttoernooi 26-10-2014
(door Mieke van der Pol)
Dirk Kleinendorst Mike
Het Herfst-Mixed Toernooi bij Argento. MIXED = twee of meer dingen mixen of mengen. Bij het een na laatste toernooi van Argento ging het niet om dingen maar om boulers en verenigingen. Wederom was het weer niet verkeerd. Bij aankomst kreeg je een persoonlijk nummer voor het hele toernooi. Er deden 36 boulers mee. We moesten 4 partijen spelen. En na twee partijen is er een pauze. Er werden verrassende koppels geloot. Bij de tweede partij verloren Mike (Argento) en Dirk (KOAG) met 13-0 (Foto: links: Dirk Kleinendorst (KOAG) en Mike Frank (Argento) Hebben jullie Fanny gekust mannen?
(Voor het antwoord: zie foto onderaan)
Dit was de enige wedstrijd met de uitslag 13-0 van vandaag. Daarna was het pauze om te lunchen. En Charissa verkocht heerlijk eten in het clubhuis. Daarna moesten we nog 2 partijen spelen. Er eindigen 3 spelers van Argento bij de bovenste 10 Voor de hele uitslag zie verder op deze site. Het was een gezellig en ongedwongen toernooi! Er staat nu nog een toernooi in de agenda van Argento en wel op 14 december. Het KERSTTOERNOOI. Tot dan!

Mike kust Fanny

BMC toernooi 18 oktober 2014
(door Mieke van der Pol)
Op weg naar het BMC toernooi in Bergambacht. Het was nog wat fris maar ze gaven goed weer op. Bij aankomst stond de tent er alweer, dus we zochten een plekje. Want binnen zitten is voor Argento geen optie. Er deden vandaag 46 koppels mee. Wij hadden een laag nummer dus konden gelijk aan de bak na de openingsspeech. Het was gezellig en het zonnetje brak al door. Menigeen nam een stoel mee om langs de banen te gaan zitten! Er werden leuke duels gestreden. En sommige duurden ook erg lang. Tussen de middag kon je genieten van heerlijke soep en lekkere broodjes die verkocht werden in het clubhuis. De jacks en truien zijn dan allang uit en iedereen geniet van het heerlijke weer. Jong en oud speelden 4 partijen jeu de boules. Rond 5 uur was de prijsuitreiking. Bij de eerste vijf koppels was een koppel van Argento. Peter en Wim waren tweede geworden. De uitslag staat op onze site. Het was een erg gezellig toernooi met een zomerse temperatuur en wie had dat nou gedacht voor half oktober!!!

Esch zaterdag 20 september 2014
(door Mieke van der Pol)
Dorpsplein Esch
Het was al dagen mooi weer en we hoopten dat het zaterdag niet over was. We reden in de mist naar De Lucht bij Den Bosch voor een bakkie. Daarna reden we in optocht van 4 auto's richting Esch. Het was al druk in het dorpje. Maar ja wat wil je, de boulers komen van heinde en verre om hier HET toernooi te spelen. Op het dorpsplein zat de sfeer er al goed in. Het inschrijven ging snel en we zochten ons oude stekkie op. Hier zaten we tot de voorzitter van de fanfare het toernooi opende. Voor de 32e keer in Esch en voor de 7e keer door de fanfare georganiseerd. Op de plattegrond is het dorp in 4 kleuren verdeeld: Groen-- is in het centrum. Blauw-- is richting Boxtel Geel-----is richting Vught. Rood----is richting Haaren
Deze dag deden 410 teams mee en er stonden er nog 80 op de reservelijst. Er zijn 261 banen uitgezet o.a. op inritten, in tuinen van inwoners en in diverse plantsoentjes. Er worden 5 partijen gespeeld. Half 10 en het toernooi was begonnen. Degenen die naar een baan ver weg moesten konden een huifkar nemen. Zo ook Ria en ik. Maar wij hadden weer pech. We zaten eindelijk in een huifkar maar wat bleek, na 10 meter hij was kapot. Dus overstappen naar een andere. Na iedere gespeelde partij kwamen we elkaar weer tegen op het dorpsplein. Maicel speelde met Mike, Peter met Namita, Paul met Jarno, Erling met Jan en Ria met Mieke. Marjolein en Jeanet waren supporters en laatstgenoemde was ook fotograaf. Toen de zon erdoor kwam werd het warmer en warmer. Het was daarom ook dorstig weer. Maar o zo gezellig! Paul en Jarno was van ons het enigste koppel dat 5 partijen won. Die moesten dus op de prijsuitreiking wachten. Het was jammer dat wij niet konden wachten op de prijsuitreiking van o.a. Paul en Jarno, omdat wij een tafel gereserveerd hadden, om 19.00 uur, bij ons vaste restaurant te Rosmalen. Het was weer een erg gezellig toernooi. Mede door het weer in Franse sferen! En volgend jaar? Dan gaan we zeker weer!!! Foto's zie: www.fanfare-esch.nl of het esscheboeltje.nl De fotoreportage gemaakt door Jeanet en ingezonden door Mike Frank is te bekijken via deze link.

Argento Familietoernooi met BBQ 13-09-2014
(door Mieke van der Pol)
Tygo en Sietse
Zaterdag 13 september. Het zag er erg gezellig uit toen ik aankwam lopen bij de club. De tent stond op het gras, het zonnetje scheen, en de boulers in alle maten stonden klaar om te beginnen. Alle banen waren bezet en 16 koppels waren aan het boulen. Doordat het een familietoernooi betrof, was er een diversiteit aan koppels. Zo waren er echtparen, vader-zoon, vriendinnen etc. Een paar partijen eindigden met 13-0 maar volgens mij is er niet gekust in het clubhuis. We hebben er een prachtige FANNY hangen!!! Na drie gespeelde wedstrijden kwam de cateraar de BBQ benodigdheden brengen. Inmiddels was het al erg gezellig en heerlijk toeven in het zonnetje. Charissa en Peter ontfermden zich weer over het bakken. Er waren 3 heerlijke soorten salades, 5 soorten vlees, stokbrood, kruidenboter en sauzen! Het bakken van het vlees was een hele klus in dat kleine houten schuurtje!!! Maar wat deden ze het weer goed! We hebben heerlijk gegeten en er was ruim voldoende.
De twee jongste spelertjes, Sietse (rechts op de foto), zoon van Marcel Stok en Tygo, zoon van John en Namita Schimmel kregen beide een leuke beker. Verder werden er nog flessen wijn verloot en deze werden gewonnen door 3 koppels. De uitslag van dit toernooi staat op de site. Iedereen bedankt voor dit gezellige Familietoernooi!!! Aankomend weekend is het de derde zaterdag van september en dat betekent feest in Esch!!! Wederom gaan we met verschillende koppels naar dit Bourgondische toernooi. Het is een groot toernooi waaraan honderden doubletten mee doen. De sfeer is ongedwongen. Je speelt 5 partijen op veel verschillende ondergronden. We hebben er allemaal erg veel zin in.

Argento Clubkampioenschap Single
zondag 31-08 (door Ria Vrieselaar)
Er waren maar 16 deelnemers, jammer dat er zich zo weinig hadden opgegeven. Degene die niet hebben mee gedaan, hebben wel wat gemist. Het was n.l. een erg leuke dag. Het toeval was, dat er 8 uit de A poule en 8 uit de B poule van de onderlinge competitie zich hadden ingeschreven. Dit was gemakkelijk voor de organisatie. De eerste 2 wedstrijden moesten we 1 keer tegen een "A" en 1 keer tegen een "B" speler spelen. Daarna werd de stand opgemaakt en weer in 2 poules verdeeld. De beste 8 gingen spelen voor de eerste 8 plaatsen, de andere voor 9 t/m 16 Opvallend was dat er 2 "B" spelers zich hadden geplaatst voor de laatste 8 Nu werd het een afvalsysteem. En uiteindelijk werd het een finale tussen Erling en Peter. Erling won met 13-8 De verder uitslage staat op de site, "uitslagen overige wedstrijden". Een geslaagde dag, hopelijk volgend jaar met meer deelnemers.

Voorzitter Willem Peltenburg van Argento
ontvangt "een Fanny"
Fanny
Dinsdag 12 augustus 2014 ontving Willem Peltenburg een Fanny uit handen van George Hamel. George is raadslid voor de VVD en oud voorzitter van de Sportraad. Vorig jaar heeft George samen met Kees v.d. Vlist mee gespeeld tijdens ons Recreatie Toernooi. George, fanatiek Francofiel, beloofde toen de vereniging een Fanny te schenken. Na een aantal bezoeken aan Frankrijk vond George deze Fanny in een brocante winkeltje. Voor diegene die niet weten wat Fanny met Jeu de Boules te maken heeft, hierbij een korte uitleg.
Als men in Frankrijk een potje Jeu de Boules speelt, en met 13-0 verliest, dient men de billen van Fanny te kussen. Dit onder toeziend oog van alle aanwezigen! Op de foto's is te zien dat Fanny een aanstekelijk achterwerk heeft. We zullen een mooie plekje in het clubhuis zoeken voor Fanny en deze Franse traditie ook op onze club instellen!

Fanny Fanny

Argento Vrijetijdstoernooi maandag 04-08-2014
(door Ria Vrieselaar)
Opgesloten
Na enige afmeldingen en weer aanmeldingen, zijn we vandaag toch nog met 24 koppels. Bij alle toernooien in de regio zijn er de laatste tijd minder deelnemers. Wat de oorzaak is? Misschien de recessie, of ouderen die zijn afgehaakt? We weten het niet. Het kan volgens mij niet aan Argento liggen, want daar is het altijd gezellig en goed geregeld. Het kan zijn dat er bij het volgend toernooi minder komen. Er waren n.l. vandaag 4 personen die opgesloten zaten op het herentoilet. Sabotage? Of domme pech? We houden het maar op domme pech. Verder was het weer een geslaagd toernooi. We werden goed verzorgd door Kees Gerrese met zijn lekkere broodjes hamburger, kroket, frikandel of patat en s 'middags kwam hij langs met lekkere hapjes. Achter de bar stond Henk Koster, geweldig, dat iemand van die leeftijd, dit wil doen. Met wat assistentie hier en daar, kwam het allemaal voor elkaar. We waren vandaag met 24 koppels van 9 verschillend verenigingen. Uit Fijnaart, Vianen, Nieuwerkerk, Bodegraven, Ridderkerk, Krimpen a/d IJssel, Puttershoek en Bergambacht. Zie je toch weer wat andere gezichten. Het toernooi is gewonnen door Bas Murk en Jan Loonstra, van harte gefeliciteerd! Na met z'n allen opgeruimd te hebben, konden we weer op tijd naar huis.
Het volgende toernooi: 31 augustus clubkampioenschap single.

Het hele Vroege Vogeltoernooi in Bergambacht
op 06-07-2014
De nacht was kort voor de voetballiefhebbers. Ik lag om 2 uur in bed. Na Nederland-Costa Rica. Gelukkig waren ze door en was ik niet voor niets opgebleven. Wedstrijd, verlenging en daarna nog penalty's. En uiteindelijk wonnen we!!! En vandaag word ik alweer om half 7 opgehaald! Vandaag is het vroege vogeltoernooi in Bergambacht. Wat naar mijn idee nog nooit zo vroeg is geweest!! En ik was zeker niet de enigste. Maar nu het toernooi. 40 doublettes begonnen om half 8 met spelen. Na 1 partij gingen we ontbijten. Lekker een gebakken ei met spek, brood en 3 soorten,beleg, komkommer,meloen, melk en jus. Al vrij snel begonnen sommigen alweer aan de tweede partij. Misschien om vroeg thuis te zijn om uit te rusten. Bij de partij van Annie en Tini was een bal op een gegeven moment over het touw heen maar nog niet helemaal. Annie dacht dat hij uit was en wilde hem oprapen maar hij was nog niet uit. Na vier partijen was het tijd voor de prijsuitreiking. Sommigen gingen al voor die tijd weg. Herman Duel en Wim Stok waren 2e en Bas Murk en Barend van Nieuwenhuizen waren 5e. Er was ook een aanmoedigingsprijs voor het laatste koppel. Maar dat was niemand van ons. Na de prijsuitreiking gingen al veel mensen weg. Misschien wel om bij te slapen. Het was weer een gezellig toernooi. En de weergoden waren ons goed gezegend!!! Het was denk ik dit keer vroeg rustig op de HOFKAMP!!
Mieke van der Pol

Argento Vrijetijdstoernooi maandag 30-06-2014
(door Ria Vrieselaar)
Ik moest 's morgens werken, kon dus helaas niet meedoen. Dat was jammer. De inschrijvingen vielen wat tegen. Na nog een koppel van ons erbij gezocht te hebben, waren het er 20 Achteraf bleek dat we er al 20 hadden, een team uit Bergambacht was niet opgegeven, maar was wel aanwezig. Wat nu? 21 koppels is erg lastig, bovendien was alles al ingedeeld. Na 10 uur was er nog een envelop over, dus opgelost! Dat team kwam kennelijk niet opdagen. Om 10.10 uur kwamen ze toch, ze waren verdwaald in Schoonhoven! Dat werd lastig, tot er iemand op het idee kwam om 4 koppels te vragen een extra partij te spelen. Heel fijn, dat er gelijk 4 bereid waren om dat te doen. Dank daarvoor. De eerste ronde kon beginnen. Na de tweede ronde was er een lunchpauze. We hadden een nieuwe kok. Jammer dat hij het een en ander vergeten was mee te nemen. Gelukkig was het maandag en kon Annie de ontbrekende boodschappen even halen. Het was even wennen, voor Mike en voor ons, maar uiteindelijk konden we weer heerlijke broodjes, patat of tosti's bestellen. Mag je meer doen! We hadden 's middags geen bezetting voor de bar. Marjolein moest om 1 uur weg. Gelukkig werd dit met verschillende mensen opgelost. Het toernooi verliep prima. Op enkele druppels na, mooi weer en een goede sfeer. Na vier ronden werd de stand opgemaakt. Na afloop werd er met z'n allen opgeruimd, zodat het snel weer netjes was. En zo hoort het ook. De uitslag van de eerste 3: 1. Jan Loonstra en CorJan van Holten 2. Marcel en Wim Stok 3. John Stam en Peter Vrieselaar. Een heel goed resultaat voor Argento en heel fijn dat we dit toernooi met ieders inzet tot een succes hebben gemaakt. Volgende vrijetijdstoernooi: 4 augustus, ik heb er zin in!

Geweldige hulp tijdens Argento Zilverstadtoernooi 2014
(door Mike Frank)
Spontane hulp
Bij het laatste zilverstadtoernooi werden wij spontaan geholpen door een aantal gasten om ons tuinmeubilair weer op te bergen. Hierbij willen wij de volgende personen bedanken voor hun spontane inzet:
Jan Biesterbos, Arnold Bijl, Cees en Wil van Gink, Norma Bijl, Ghislaine Bijl, Dominique Straatmann, Anouschka Bijl en Alie Bokhoven.

Argento Zilverstadtoernooi 2014
(door Mieke van der Pol)
Zondag 1 juni 2014. Het is bijna 8 uur zondagavond en ik zit op mijn terras dit stukje voor de Argento site te schrijven. Wat een heerlijk weer was het vandaag op het Zilverstadstoernooi. Geen platanen, dorpspleintje, Franse taal of petanque, nee het was gewoon in Schoonhoven. Menigeen is vandaag voorzien van een rood of bruin kleurtje. Maar een zalfje doet wonderen. Door het lekkere weer zat iedereen buiten. Ongezellig voor Jarno en Anneke die de bar en de keuken bemanden. Maar na iedere partij was het heerlijk om wat te drinken of te eten. En tussendoor, als het binnen stil was, konden ze ook even genieten van het lekkere weer. 's Middags kwam Charissa ook nog helpen achter de bar. Er werden 5 partijen gespeeld. En die partijen liepen niet helemaal zoals sommigen hoopten. Dit resulteerde soms in verrassende uitslagen! Tussen de wedstrijden door was het erg gezellig. Er waren wat mensen die op tijd weg moesten maar helaas dat lukt niet met 5 partijen. Dat weet je van te voren! Anneke ging weg toen de keuken gesloten was maar voor dat ze ging had ze die nog grondig schoongemaakt. Evenals de w.c.s! Bas Murk en Jan Loonstra wonnen de eerste prijs. Als enige van Argento vielen ze in de prijzen. En die prijzen bestonden allemaal uit zilveren artikelen. De stand van dit toernooi staat verder op de site. Alle vrijwilligers bedankt!!! Het was wederom een gezellig toernooi.

Argento Bevrijdingstoernooi 4 mei 2014
(door Ria Vrieselaar)
Tini van Schaik Henk Koster
Het beloofde een mooie dag te worden. Geen regen voorspeld en we hadden genoeg inschrijvingen, n.l. 32 koppels en nog 7 reserve. Onze vice-voorzitter, Mike Frank, opende het toernooi. We begonnen met 1 minuut stilte, dat was al een mooi en goed begin. Na de gebruikelijke mededelingen gingen we van start. Gelukkig mochten Peter en ik (Ria), nog even wachten. Door het organiseren ben je toch nog wel even bezig. Ik zat even buiten langs de baan, waarop dat moment Tini van Schaik en Henk Koster (zie foto's) hun partij stonden te spelen tegen Anita van den Herik en Leendert van der Made van Boules Amis, toch een goede tegenstander. Ze wonnen de partij met 13-4, geweldig! De dag begon dus al goed, uiteindelijk hadden ze er 3 gewonnen. Bij ons zat het niet mee, we wonnen er maar 2. Verder werd het een prachtige dag met mooi weer en geen problemen. Aan het eind van de middag, toen de uitslagen waren ingevoerd en de stand bekend was, mocht Marco van Duuren de prijzen uitreiken, waar hij erg blij mee was. Eindelijk zijn kans, door de afwezigheid van Willem en Mike. De uitslag: 1. Chris Hokken en Rinus Petersen van Nikantes 2. Gerard Murk en Barend van Nieuwenhuizen 3. Wim Stok en Herman Duel 7. Bas Murk en Jan Loonstra 8. Erling van Poelgeest en Marco van Duuren 11. Paul Weel en Jarno van Dongen 13. Tini van Schaik en Henk Koster 17. Peter en Ria Vrieselaar en 28. Marjolein de Bruin en Joop van Beek.
Om kwart voor 7 konden we afsluiten en terug kijken op een mooie dag.

Zondag 13 april 2014 Clubkampioenschap
voor doublettes bij Argento
Er hadden zich 16 leden opgegeven maar een had zich afgemeld. Maar het tekort is opgelost. Jammer dat er maar zo weinig waren. Ging het niet zoals ze gehoopt hadden? We begonnen met koffie in afwachting van de loting. De dubbels waren bekend en er werd gespeeld in 2 poules.
Poule A
Peter Vrieselaar-CorJan van Holten
John Stam-Ria Vrieselaar
Ben Verheijen-Jeanet van Maurik
Mieke van der Pol-Wim van Marle

Poule B
Mike Frank-Tini Stok
Wim Stok-Marjolein de Bruin
Maicel Verhoef-Willem Peltenburg
Jan Loonstra-Tini van Schaik

Verrassende koppels! Verrassende uitslagen! Na drie partijen volgden de kruisfinales. Tussen de partijen door was het erg gezellig. Het weer was goed op de wind na af en toe. Het was een goed georganiseerde dag! Volgens mij is de uitslag op de site gezet. (zie menu: Uitslagen/Uitslagen-standen overige wedstrijden) Na de prijsuitreiking stak iedereen de handen uit de mouwen en werd er gezamenlijk opgeruimd en schoongemaakt. Wat een saamhorigheid!!! Tot dinsdag.
Mieke van der Pol

Het Lentetoernooi bij Argento 23-03-2014
(door Mieke van der Pol)
Op de heenweg vielen de eerste spetters al op de voorruit. Dat beloofde wat. Er hadden zich 36 koppels opgegeven. Bij aankomst is het gelijk al gezellig door de vele bekenden die je verwelkomen. Er deden acht verschillende verenigingen mee. Er moesten vijf partijen gespeeld worden. Door het grote aantal koppels mocht je ook op het gras spelen werd bij de opening gezegd. De eerste partijen begonnen maar na een kwartier begon het te regenen. Er werd gestaakt. Na een minuut of 10 werd er verder gespeeld. Na twee partijen nam iedereen even een etenspauze. Er was weer van alles te krijgen en het keukenpersoneel had het druk. De snert had gretig aftrek, het was er tenslotte weer voor. Anneke en Margret verkochten weer lootjes. De prijzen stonden leuk uitgestald op een LENTE-tafel. Op een gegeven moment vroeg Mike even de aandacht. Hij maakte bekend dat er 4 in plaats van 5 partijen gespeeld moesten worden. Dit i.v.m. tijdgebrek. Van het gras werd maar een keer gebruik gemaakt. Aan het einde van de middag werd het warempel nog lekker weer. Na de vier gespeelde partijen werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Alle vrijwilligers bedankt voor weer een geslaagd toernooi!!!
1e Wim Stok-Herman Duel (Argento)
2e Arnold Bijl-Jan Biesterbos (Nikantes)
3e Corrie en Joop Goedebuur (KCR)
4e Jan Loonstra-Bas Langeveld (Bergambacht)
5e Bas Murk-Piet Blom (Argento)
Poedel: Joke Bot-Aartje Schinkel (Bergambacht)

Weetje: Boules, waar komen ze vandaan???
(door Mieke van der Pol)
Obut musesum
In St Bonnet-le-Chateau, een klein dorpje, ongeveer 40 km ten westen van St Etienne. Daar werden in 1993 uit vierduizend ton staal ruim vier miljoen boules gemaakt. We praten dan over 80% van de totale wereldmarkt. De firma Obut heeft hier een moderne fabriek waar de nieuwste machines van kleine plakjes staal met een diameter van 40 millimeter, een halve boule maken. De twee halve boules worden aan elkaar gelast en krijgen vervolgens een aantal behandelingen waarna ze verpakt naar ruim dertig landen over de gehele wereld worden geëxporteerd. Naast de fabriek staat een fraai museum waar je alles over het jeu de boules te weten kunt komen. Misschien een leuke tip voor de vakantie!!!
(Bron, Jeu de boules, geschiedenis)

Koolwijk Toernooi Bergambacht 15-03-2014
(door Mieke van der Pol)
Mieke van der Pol en Ria Vrieselaar
Na een week met voorjaarstemperaturen was het voor vandaag jammer genoeg op. Het was voor mij (Mieke) het eerste toernooi van dit seizoen. Er deden 40 doubletten mee. De envelop werd opgehaald en de nummers waren bekend. Het toernooi werd geopend en de eerste partijen begonnen. Het viel behoorlijk tegen en er lukte weinig. De tweede partij ging veel beter maar iedere keer als de boule bij de but lag was het pats, en weg was hij. Heel erg goed als je dat beheerst. Maar dit was juist ons zwakke punt. Tussen de partijen door was het toch wel lekker weer en we vermaakten ons best. Tijdens het toernooi liep er nog een fotograaf rond. De foto's staan, voor wie interesse heeft, op dichtbij.nl De prijsuitreiking volgde en Arie Koolwijk deed nog een woordje.
1e Herman Duel en Wim Stok / 6e Bas Murk en Joop de Zeeuw / 13e Paul van Weel en Maicel Verhoef
22e Barend van Nieuwenhuizen en Gerard Murk / 33e Erling van Poelgeest en Jarno van Dongen
34e Mike Frank en Namita Schimmel / 40e Ria Vrieselaar en Mieke van der Pol
Ja, ja we (Mieke en Ria) hadden de poedelprijs dat is ons nog nooit gebeurd!!!
Maar we hadden wel een VVV bon gewonnen!
Tot volgende week.

Interieurverzorging Clubhuis 22-02-2014
(door Mike Frank)
clubhuis schoonmaken reinigingsteam
Met frisse moed begon een goedgeluimd groepje (Annie, Namita, Ria, Jeanet, Peter en Mike) zaterdag 22 februari aan de voorjaarsschoonmaak, zodat het clubgebouw er bij de opening van het nieuwe seizoen weer spic-en-span bijstaat. De dames en heren kozen voor een grondige aanpak. Gordijnen werden afgehaald, om te wassen en te strijken, de vloer werd met een stoomapparaat aangepakt. Geen overbodige luxe, bleek al snel. Tafels, stoelen, deuren, bar gesopt, keukenkasten met inventaris geboend en gewassen. Ook de toiletten kregen bezoek van het schoonmaakteam. Keuken achter de bar moet nog, het wachten is op een verbouwing. Wij hopen dat dit spoedig gebeurt. Na deze bovennatuurlijke inspanning van het interieurverzorgingsteam vertrouwen wij erop dat u allen uw best doet alles netjes achter te laten.


   Baanpraat(jes) 2013 van Argento JdB     


21e Kersttoernooi Argento op zondag 15-12-2013
Half december, in iedere huiskamer staat al wel een kerstboom. Het clubhuis van Argento is ook al in een gezellige kerstsfeer gebracht. Vorig jaar was het deze dag een stuk kouder, maar nu een graadje of acht. Vandaag 15 december 2013 is het jaarlijkse KERSTTOERNOOI ! Er doen 32 koppels mee. Waaronder vele bekenden. We moesten 4 partijen spelen na een openingswoord van Mike. De eerste 16 koppels begonnen. Wij gingen nog even een bakkie doen in de kantine. Na 2 gespeelde partijen gingen we wat eten. Keuze was er genoeg! Dat zag er wederom goed uit. Margaret en Anneke verkochten weer lootjes. Dit keer zaten de prijzen verpakt in kerstpapier. Dus niemand wist wat hij gewonnen had. Erg leuk gedaan! Ook het weer bleef goed. Nog 2 partijen te gaan. Het was erg gezellig. En de glühwein had gretig aftrek! Annie Foks en Wil Zwang van KCR wonnen de poedelprijs. De eerste en de tweede prijs gingen naar Argento. Wim Stok en Herman Duel werden eerste. Peter Vrieselaar en Mike Frank werden de tweede. Derde werden Wim IJsselstein en Hans Statz van KCR. Het was een gezellig toernooi. De bar en de keuken waren goed bemand. En het eten was goed verzorgd. Er was veel keus. Wist je dat het clubhuis twee hoge zetels rijker is? Als het goed is hebben alleen de dames het al gemerkt en de heren nog niet! Fijne feestdagen en tot volgend jaar!
Verslag door Mieke van der Pol

Snerttoernooi aan de Dijklaan in Bergambacht
(zaterdag 9 november 2013)
Snert in Bergambacht
De voorspellingen wat het weer betreft vielen mee. Maar voor aanvang vielen de eerste druppels al! Zou het dan toch een SNERTdag worden? Maar gelukkig was het maar een buitje. Er stond een grote tent dus de Argento mensen zochten daarin al gauw een plekje. We zagen iedereen langs komen en het zijn inmiddels al bekenden geworden. Goeiemorgen, goeiemorgen etc. je kent dat wel. Na de eerste twee gespeelde partijen was het pauze en tijd voor de SNERT. Een bakje, twee bakjes, wat brood erbij en de fanatieksten begonnen alweer. Het was gezellig in de kantine maar ook in de tent. Uiteindelijk begon het bij de laatste partijen wat te spetteren. Het toernooi was erg gezellig en de catering was goed verzorgd. De uitslag staat op de site. Ik ben wat eerder weggegaan dus die weet ik niet. Het hoogst geeindigd van Argento waren Mike en Jeanet. Ze waren 14e! Dus toch een SNERTdag!!!
Verslag van Mieke van der Pol

Esch 21-09-2013 door Mieke van der Pol
Esch 2013
We gingen op pad met 8 personen. Bakkie gedaan bij de Lucht en toen richting Esch. Inschrijven en doordat we wat vroeger waren dan voorgaande jaren was dat gauw gebeurd. Op het plein "ons plekje" weer gevonden en in afwachting van de eerste partij dronken we koffie en keken we naar de mensen die aankwamen. Sommige hadden hun best gedaan om op een Fransman te lijken, maar het was ook leuk om te zien waar iedereen zijn jeu de boules ballen in had zitten. Kistjes, koffertjes, boodschappenkarretjes, handtassen, plastic tasjes of gewoon in de hand. Om 10 uur de toespraak van de Burgemeester en dan in de tent gaan kijken waar en tegen wie je moet spelen. Er waren 265 banen uitgezet voor 440 koppels! En je wil niet weten hoeveel er nog op de reservelijst stonden. Elk team speelt 5 wedstrijden. Jarno, Charissa en familie deden ook mee. Paul kwam ook nog langs op de motor en keek zijn ogen uit. Volgend jaar wil hij ook. Peter en Jan wonnen 5 partijen, Mike en Jeanet 4, Namita en John 2 evenals Ria en Mieke. Peter en Jan wilden na de eerste partij terug gaan naar het dorpsplein maar de tegenstander zei wacht even. Hij hing toen iets om zijn nek, klapte het open en....... daar zaten verschillende flesjes met borrels in en zo ook glaasjes. Ze namen een neut en toosten op een gezellige dag! Rond 7 uur vonden de finale en de halve finale plaats. Wij gingen toen al op weg naar Rosmalen om te eten. Jan en Peter hebben een mooi gegraveerd glas gewonnen. In het gastenboek nog even geschreven dat Argento Schoonhoven graag volgend jaar weer komt!!!!

Een foto-impressie gemaakt door Mike
is via het Argento foto-album te zien
door op "de meisjes van Argento" te klikken.
De meisjes van Argento

BBQ op Zaterdag 14 september 2013
Peter en Charissa
Zaterdag 14 september. De dag begon regenachtig dat beloofde wat! Want aan het eind van de middag stond de B.B.Q gepland. Om half vier moest de grote tent (3x9m) opgebouwd worden. Deze tent was in de week ervoor voorzien van gekleurd plakband op de palen. Daardoor ging het een stuk makkelijker. Maar de aanwezige wind had soms vrij spel! Meer scheerlijnen werden gebruikt en hij stond muurvast. Daarna werden de zijwanden aangebracht. Tafels en stoelen erin en op de tafel kwamen waxinelichtjes en het feest kon beginnen! Onderwijl bracht de slager alle ingrediënten. De leden druppelden na vijf uur ook binnen. En ze bewonderden allemaal de nieuwe aanwinst (de tent) van de vereniging. Toch bleek ook nu weer dat sommigen de uitnodiging niet goed hadden gelezen. Maar ja dat mocht de pret niet drukken. In het clubhuis stonden heerlijke salades, stokbrood en pindasaus. Rond zes uur werd de B.B.Q aangestoken. De hamburgers, saté, shaslick en varkenslapjes hadden gretig aftrek. Sommigen aten in het clubhuis, maar de meesten zaten in de tent. Er werd wat afgepraat en gelachen. Ben had nog een gouden tip om snurken tegen te gaan. En bij ons aan tafel werd door Barend het verhaal van Fanny verteld. Voor wie dit niet weet volgt hier een korte uitleg. Bij veel verenigingen hangt een schilderij of pop met de billen bloot. Als een bouler met 13-0 verliest dan moet hij die billen kussen. Ik wist dit dus niet maar ben het op gaan zoeken en ik hang van de week een kopie ervan op het prikbord in het clubhuis. Peter en Charissa hadden het heel druk met bakken en wat deden ze het goed! Ze genoten er zelf ook van, want ze wilden hun plek niet afstaan. Op een gegeven moment waren de meesten verzadigd en het vlees was nog lang niet op. De eersten keerden al huiswaarts. Maar gelukkig bleven er nog voldoende die hielpen met afbreken. De tent was binnen een mum van tijd weg. Want vele handen ........ Met een klein koppeltje het laatste nog gedaan. En teruggekeken op een zeer geslaagde en gezellige B.B.Q!!! Barpersoneel en iedereen die spontaan bleef om te helpen met opruimen, bedankt! En Mike je bent er maar druk mee geweest, volgend jaar weer? Verslag is ook dit keer van Mieke van der Pol.
Een foto-impressie gemaakt door Mike is te zien
via het Argento foto-album
door op onderstaande foto te klikken.

Clubkampioenschap Single van Zondag 1 september 2013
Clubkampioen 2013 Marcel Stok
Clubkampioen 2013 Marcel Stok is duidelijk blij met zijn overwinning.
Het is maar een spel. Spel zonder concentratie en zonder wil tot winnen wordt een scherts. Dat die wil er in Schoonhoven altijd is, zie je duidelijk bij ieder toernooi. Dit keer deden er 22 leden mee waaronder 6 dames. Na de loting begonnen de eerste partijen. En sommige daarvan eindigden in verrassende uitslagen. Maar aan het einde van de dag toen de eindstand bekend werd gemaakt waren er eigenlijk geen verrassingen. In de halve finale stonden Ben Verheijen en Paul Weel. Deze patij won Paul met 13-7 In de finale stonden Marcel Stok (hij won van ondergetekende met 13-0) en Erling van Poelgeest. Deze partij werd gewonnen door Marcel met 13-7 Tiny van Schaik was de beste dame en eindigde op de 8e plaats. Wisten jullie dat Mike een nieuw huisdier heeft, namelijk een POEDEL!!! Het was wederom een hele gezellige dag! Mede door de organisatie en het kantine-personeel.
Verslag is van Mieke van der Pol.

Vroege Vogels Bergambacht op zondag 7 juli 2013
Vroege Vogels
Vorig jaar plensde het tijdens dit toernooi. En nu, nu was het al lekker toen ik de deur uitging om 6.30 uur! We kwamen even voor 7 uur aan bij de "Hofkamp" aan de Dijklaan in Bergambacht. Er deden 34 koppels mee aan het Vroege Vogel Toernooi. Er werd door iedereen een partij gespeeld. Daarna was er een heerlijk ontbijt met een uitsmijter met of zonder spek. En voor degene die dat niet lustte was er een gekookte variant. Het was een erg gezellig moment. Terwijl het zonnetje inmiddels over de bomen kwam. Op de twaalf banen ging iedereen weer fanatiek aan de bak. Menigeen was blij dat ze klaar waren na 4 partijen. Het was dan ook al aardig warm geworden. In de top 4 van vandaag stonden 2 koppels van Argento! De uitslag staat wederom op de site. Na afloop werd er geklapt voor het heerlijke ontbijt en voor het barpersoneel. En natuurlijk voor de dames die de eieren hebben staan bakken. Want 34 koppels maal 2 is toch ruim 60 eieren bakken en dat met deze temperatuur! En de vroege vogels konden nog een middag lang genieten van het weer!

p.s.
Deze week is het echt de laatste kans om je op te geven voor Esch via de vereniging en anders moet je het zelf doen!!!
Verslag ingestuurd door Mieke van der Pol

Seniorengroep (55+) had een boule-toernooitje
op Donderdag 13-06-2013
Bas Murk en Arie van Schaik hebben op donderdag 13-06-2013 een toernooi georganiseerd voor de boulers en boulsters van de Seniorengroep. Deze groep speelt wekelijks op donderdagmorgen een aantal partijtjes. Als we een verslagje en/of de uitslag binnen krijgen is dit hier dan z.s.m. te lezen. Ook is er door Annie Peltenburg en Bas Murk (met het toestel van Mike Frank) een fotoreportage gemaakt. Te bekijken in ons Argento Foto-album door op onderstaande foto te klikken.

Toernooi Seniorengroep

Zondag 02-06-2013 Argento Zilverstadtoernooi
(door Mieke van der Pol)
Op een zon overgoten Argentoterrein vond zondag 2 juni het 11e Zilverstadtoernooi plaats. Er hadden zich 28 koppels opgegeven. Een koppel viel (op het allerlaatste moment) af maar er werd een nieuw koppel gevonden. Doordat ze uit Nieuwegein moesten komen waren ze iets later. Annie Peltenburg, die samen met Willem en Wim van Marle achter de bar stond moest ook nog invallen.
Willem, Wim en Annie
(v.l.n.r. Willem Peltenburg / Wim van Marle en Annie Peltenburg)

Na een openingswoord begonnen de eerste 16 koppels aan de eerste van vijf partijen. Het was genieten langs de kant. Ten eerste van het spel en als tweede van het weer. Als twee koppels tegen elkaar moesten en er was geen baan vrij dan mocht er eventueel ook op het gras gespeeld worden mits beide koppels instemden. Maar hier was geen animo voor. De eindstand van deze dag staat ook op de site. De prijswinnaars konden uit vele mooie zilveren prijzen kiezen. De "schitterende" wisselbeker blijft dit jaar in Schoonhoven!!! Voordat het toernooi begon deden zich twee incidenten voor. In onze vereniging hebben we verschillende commissies. En iedere commissie heeft eigen taken. En laten wij (de Argentoleden) ons nou niet gaan bemoeien met hun beslssingen!!

Esch 2013 door Mieke van der Pol
Huifkar in Esch
Nog even dit .............. Op zaterdag 21 september 2013 is het Esch toernooi weer. Dit is een onwijs leuk en gezellig toernooi wat door het hele dorp word gespeeld. De ene keer speel je op gras, een andere keer op een inrit, in een voor of achter tuin etc. De banen liggen soms op de gekste plaatsen. Ligt een baan ver weg dan rijden er huifkaren die je er brengen. Wij zijn al een paar keer geweest. Maar mocht je zin hebben om mee te gaan geef je dan tijdig op bij Mike.
Van heinde en verre doen koppels mee ook uit het buitenland. Dus als je zin hebt...................
En als je meer bijzonderheden wil weten vraag het dan gewoon aan de leden die al geweest zijn!

5 mei 2013 Bevrijdingsdag werd bij Argento
het 19e Bevrijdingstoernooi gespeeld
Bevrijdingstoernooi 2013
Er deden 32 doubletten mee uit de hele regio. De verenigingen die meededen waren USV, L.d.B.d.B, Nikantes, KCR, Boules Amis, D.B.W. KOAG, Sparta en J.V.B. Bergambacht en uiteraard Argento. De meeste waren om 9.30 aanwezig en om 10 uur gingen de eerste 16 doubletten van start. Er was iemand die had een giga radio bij zich om maar geen minuut van de wedstrijd van Ajax te moeten missen. En Ilona zag bijna de wedstrijd aan haar neus voorbij gaan omdat Erling de seizoenskaart nog in zijn zak had zitten, terwijl hij aan het jeu de boulen was. Maar John was de reddende engel! De catering was ook nu weer goed geregeld. Anneke, Margaret en Kees waren al voor negenen in de kantine. Marjolijn sprong ook nog bij, want door het heerlijke weer was er een goede omzet! Ook de verloting liep erg goed! Er waren leuke oranje prijsjes te winnen. Er moesten vandaag vijf partijen gespeeld worden. Omstreeks kwart over 12 ging de radio aan. Vele boulers luisterden af en toe. Soms lieten Feijenoordfans zich ook even horen. Maar helaas voor hun. Ajax werd landskampioen. Het jeu de boules toernooi verliep erg gezellig. Van de zeven Argento koppels eindigden er 4 bij de eerste 10. De verdere uitslag staat op de Websitepagina uitslagen. En daarom won Argento voor de derde achtereenvolgende keer de wisselbeker! Rond half zeven was het afgelopen. En menigeen ging met een rood kleurtje van de zon naar huis!
Door Mieke van der Pol
Mieke van der Pol

Argento Clubkampioenschap Doubletten
op Zondag 21 april 2013 (door Mieke van der Pol)
Onderweg naar Schoonhoven scheen de zon al lekker. Dat beloofde veel goeds. Alleen was het zo jammer dat een iemand zich opgegeven had en niet kwam opdagen!!! Hou je agenda of kalender bij en kijk er op. Nu moest er hals over kop iemand gebeld worden om in te vallen. En dat is niet leuk! Gelukkig wilde Tini Stok invallen. Daarna werden er 3 partijen gespeeld. Door de resultaten werden er nieuwe poules samengesteld. Tussendoor werd er volop genoten van het zonnetje onder het genot van een drankje en lekkere hapjes uit de keuken. Dit keer verzorgt door Margaret en oude bekende Ilona!. Geweldig zoals ze dit deden.
Bardienst: Margaret en Ilona

Na de 2 partijen in de nieuwe poules waren de halve finaleplaatsen bekend. Gerard Murk en Barend van Nieuwenhuizen tegen Bas Murk en Peter Vrieselaar. Deze werd gewonnen door Gerard en Barend. Annie en Wilem Peltenburg moesten tegen Erling van Poelgeest en Marco van Duuren. Deze werd gewonnen door Erling en Marco. Voor de derde en vierde plaats moesten Bas en Peter tegen Annie en Willem spelen. Deze partij werd gewonnen door Peter en Bas. In de finale moesten Gerard en Barend het waar maken tegen Erling en Marco. Het was een spannend duel waar als winnaars Erling en Marco uit de bus kwamen. Tijdens dit hele toernooi zat een broedende zwaan rustig op haar nest.
Broedende zwaan
Omstreeks 18.00 uur volgde de prijsuitreiking. En daarna werd het stil in "de speeltuin voor oude mensen" zoals een jeu de boules baan werd genoemd in het AD van 13 april j.l. Je moet er maar opkomen!

Kwakkelwinter-Elfstedentocht-Paus- Nieuw seizoen
Paus
Hallo Boulers en Boulsters. Na een kwakkel-winter, waarin het bijna tot een Elfstedentocht kwam (jammer van die sneeuw!) en na de bekendmaking van het aftreden van de Koningin en de Paus, gaan we op 12 februari weer met volle moed beginnen aan een nieuw seizoen. Wat zal dit seizoen ons brengen? Nieuwe banen erbij? Misschien een paar nieuwe leden? En misschien na veel oefenen, mazzel en geluk, nieuwe kampioenen aan het einde van het seizoen. Wie weet hebben sommige leden deze winter wel goed besteed en hebben ze veel geoefend bij andere verenigingen! De nodige toernooien thuis en in de regio staan weer in de agenda. Ja, we zijn er klaar voor. Iedereen een leuk en gezellig seizoen. Zowel in de doublettes als in de singles. En ook alle commissies veel succes dit seizoen! En ....... laat het lekkere weer maar weer komen!
Lekker weer
Ingezonden 14-02-2013 door Mieke van der Pol


   Baanpraat(jes) 2012 van Argento JdB     


Senioren (55+) boulen Donderdagmorgen 22-11-2012


Ans van der Horst met een bloemetje
voor haar geweldige medewerking in de kantine.

Op de achtergrond een onmisbare Arie van Schaik. Half maart 2012 kwam het verzoek van de Jeu de Boules Avantri, met de vraag of ze bij Argento mochten komen spelen. Na 17 jaar moesten zij (noodgedwongen) weg bij Avantri. Daar kwam een andere baan (kunststof) waar ze niet meer op konden spelen. Arie van der Zwan en Arie van Schaik waren het gauw eens. Er moest wat gebeuren. Na kort overleg met het bestuur van Argento kwamen ze 5 april bij ons op het Jeu de Boulesterrein aan het Meidoornpad spelen. Ans v.d. Horst en Piet Boogaers zijn de mensen die de ploeg leiden. Bij het begin in april waren er plus minus 15 mensen. Aan de banen moesten ze erg wennen. Sinds 3 maanden speel ik zelf mee, en ik ben blij dat ik deze stap gemaakt heb. Nu zijn er gemiddeld 18 mannen en vrouwen die meedoen. 29 November is dit jaar de laatste dag dat we spelen. Op deze laatste dag houden wij een lunch om de zomer af te sluiten, maar ik hoop dat er volgend jaar nog meer mensen komen spelen. Groeten van een Jeu de Boulesspeler: Arie van Schaik

Mike Frank maakte op donderdag 22-11-2012 een impressie van deze happening.
Door op onderstaande foto te klikken is zijn foto-reportage te bekijken.

Senioren boulen
Dit is als grapje bedoeld !

SNERT-Toernooi in Bergambacht
10 november 2012 Grijs, somber, regenachtig, druilerig echt een dag voor het SNERT toernooi in Bergambacht. Bij aankomst het vaste ritueel envelopje trekken en bakje koffie. Dit keer stond er een grote droge partytent buiten waar het goed toeven was. Er hadden zich 48 koppels opgegeven en er hadden er 6 afgezegd. De eerste wedstrijden begonnen om 5 over 10 Wij onder andere ook. Halverwege deze partij, die voor ons ander half uur duurde, begon het te regenen. Maar het viel mee. Na twee partijen was het tijd voor de SNERT die overheerlijk was. Daarna moest ieder nog 2 partijen spelen. In onze derde partij gebeurde er iets raars. Onze tegenpartij had geen ballen meer en toen ik net mijn bal gooide zei een van de twee stop ik wil meten! En wat deed hij? HIJ STOPTE MIJN BAL, MET ZIJN VOET, DIE RICHTING BUT ROLDE!!!!!! We wisten even niet wat ons over kwam. Het publiek bemoeide zich er ook nog mee. Niemand kon ons eigenlijk zeggen hoe of wat we moesten doen. Dus gewoon door gegaan. Wat hadden we nog te verliezen of eigenlijk te winnen! Het was op een gegeven moment het gesprek van de dag. Er werden 4 partijen gespeeld, er waren 5 teams van Argento. Het hoogst eindigden Peter en Paul die eindigden als 10e. Het was weer erg gezellig. Alleen hadden wij nog geen antwoord gekregen op wat ons is overkomen. Mag dit nou wel of niet, zomaar met je voet een bal van de tegenstander tegen houden als je zelf geen ballen meer hebt??? We horen het graag.
Mieke van der Pol


   Baanpraat(jes) 2011 van Argento JdB     


Nieuwjaarswensen 2011

De ASSEPOETSTERS van ARGENTO wensen iedereen een goed en vooral gezond 2011 toe.
Anny en Arie van Schaik

Barend en Teunie van Nieuwenhuizen wensen jullie in deze toch wel bijzondere tijd
een warm, prachtig, sportief, gezond en gelukkig 2011


   Baanpraat(jes) 2010 van Argento JdB     


Slechte beurt Argento bij Laat de Boules de Boel
Op het Toernooi bij LdBdB van zaterdag 17-04-2010 hebben de boulers en boulsters van Argento geen beste beurt gemaakt. Behalve dat de koppels geen denderende resultaten boekten moest de organisatie het speelschema zeer kort voor de aanvang nog even aanpassen. 1 Argento-bouler was compleet vergeten dat hij zich had ingeschreven voor dit toernooi en een andere boulster was in de war met waar er gespeeld moest worden. John Stam had zich per ongeluk opgesloten in een WC en de andere spelers moesten hem hieruit bevrijden (deur uitzagen). Zodoende waren 6 mensen van Argento te laat aanwezig maar na veel telefoontjes zijn zij alle 6 toch gekomen en konden hun partijen spelen.

Snoeiwerk januari 2010
Tot onze verbazing is de Gemeente Schoonhoven begonnen met snoeien en hebben wij een handje geholpen.
Dit seizoen hebben we dus geen last meer van takken.
(tekst en foto ingezonden door Arie van Schaik)

Nieuwjaarsreceptie 08-01-2010
(door Arie van Schaik)
De opkomst van Argento was gezellig maar het aantal mensen viel mij een beetje tegen. Wat mij ook tegen is gevallen dat er jonge leden binnen komen en geen Nieuwjaar wensen. Ik begrijp ook wel dat je niet iedereen een hand wil geven. Maar een gebaar in het algemeen kost geen moeite toch?? Het is mijns inziens een kwestie van normen en waarden. Namen noem ik niet maar de mensen die het aangaat weten het donders goed. Laten wij in het Nieuwe Jaar met elkaar omgaan met meer aandacht voor Normen en Waarden. Nogmaals een ieder, ook die er niet waren, de Beste Wensen en een goed en gezond 2010 En laat een ieder eens denken over wat ik hier gezegd heb.


   Baanpraat(jes) 2009 van Argento JdB     


Grote schoonmaak kleedkamers 31-10-2009
Zaterdag 31 oktober hebben de korfballers van het eerste team van Argento een grote schoonmaakaktie gehouden in de kleedkamers. Ik heb hier veel waardering voor en de kleedkamers zijn weer keurig schoon.
Jongelui hartelijk dank voor jullie inzet.
Zo kan het ook!
Arie van Schaik (05-11-2009)

Argento-Sextetploeg 2009
Dit was de samenstelling van de Argento-sextetploeg welke op het toernooi bij Nikantes op Zaterdag 27-06-2009 een mooie 4e plaats behaalde. En dan te bedenken dat de beste speler nog ontbrak!
v.l.n.r.: Marco van Duuren, Bas Murk, Jan Loonstra, Erling van Poelgeest, Herman Duel en Gerard Murk.

Straatwerk
Een kleine ploeg loonwerkers is het gelukt om in 2 halve dagen het straatwerk in orde te maken. Het was even meten in verband met de 2 maten tegels. De fietsenrekken staan nu op een vaste plaats en daar moet iedereen zijn of haar fiets neerzetten. Dus JONG en OUD. Het onkruid is weer tussen de tegels uitgehaald. Nu is het een kwestie van bijhouden.
Maar dan wel met zijn allen. Mannen ik ben trots op jullie. (ingezonden door Arie van Schaik)

Beton is gestort
Vrijdag 20-02-2009 heeft een aantal boulers met kruiwagens een vrachtje beton gelost en via een loopbrug over de sloot onder deskundige leiding van Bas Murk en Kees Gerrese in de kuilen van de lichtmasten gestort. Na het karwei stond de koffie met warme stroopwafels dankzij Anny, Arie en Anneke weer klaar. Nu nog even hard worden en dan kunnen de palen erin. (wordt vervolgd).

Restant Lichtpalen opgehaald en ingraven gestart
Bouke en Bas
Na de stagnatie wegens de flinke vorst en slecht weer hebben Bas, Piet, Kees en Barend dinsdag 20-01-2009 het restant van de lichtmasten bij de tennisvereniging gezaagd en opgehaald. Zaterdag 24-01-2009 zijn door dit zelfde ploegje, met grote hulp van Bouke Glastra en zijn graafmachine, de grote kuilen gegraven. De oude palen zijn, na het loskoppelen door Piet Blom, verwijderd en na het nodige vakkundige laswerk van Kees Gerrese zijn de onderstukken geplaatst. (Zie ons fotoalbum voor een korte reportage) Vervolgens werden de gaten weer gedeeltelijk opgevuld met aarde en binnenkort zal er beton worden gestort. Zoals altijd was de catering en de verzorging van de inwendige mens door Arie van Schaik weer in uitstekende handen.
Kees Gerrese Bas, Piet en Bouke

Nieuwe tassen voor de Argento Boulers
Via onze man van de Technische Commissie en kersverse "Huismeester" Bas Murk hebben de leden van de Jeu de Boulesafdeling een tas gekregen om hun spullen mee te nemen naar wedstrijden en toernooien. Op de Nieuwjaarsreceptie van vrijdag 9 januari j.l. hebben de meeste aanwezige Boulesleden deze "Quinto-tas" reeds ontvangen. De overige leden krijgen de tas als zij binnenkort op de clubavond(en) komen. (Op=Op) De sponsor en Bas weer bedankt !


   Baanpraat(jes) 2008 van Argento JdB     


Argento en het Clubhuis helemaal klaar
voor het komende Kersttoernooi

Arie en Anny van Schaik hebben het clubhuis
weer geheel aangepast aan ons komende Kersttoernooi
van zondag 14-12-2008
Goed werk geleverd jongelui !

Werkzaamheden nieuwe baanverlichting gestart
Nadat Bas en Barend 2 weken terug 3 (gratis) masten bij de tennisclub (geregeld en afgesproken door Piet Blom) hadden ingekort tot 12 meter en daarbij de onderste klimijzers hebben verwijderd en de bovenstangen ingekort werden heeft de verhuizing naar het Argentoveld hiervan op zaterdag 6 december 2008 plaatsgevonden. 8 sterke mannen tilden de best zware masten, na wat passen en meten, op een daarvoor geschikte kar (beschikbaar gesteld door Gebr. van Dam) waarna deze vracht lopend in Oost werd gebracht en gelost. Anneke Hukom maakte hiervan wat foto's (per 21-01-2009 te zien in ons fotoalbum) en tevens had zij in ons clubhuis verse koffie met wat lekkers klaargezet. Namens de aanwezige werkers Bas Murk, Piet Blom, Henk Koster, Barend van Nieuwenhuizen, Ben Schouten, Arie van der Zwan, Kees Gerrese en Herman Duel:
REUZE BEDANKT ANNEKE !

Nieuwe secretaris 2009 Jeu de Boules

Zie hier: onze nieuwe secretaris.
Pas 4 en dan al aan het Bier.

Foto's Bedrijventoernooi inmiddels ook te zien
Van het Argento Bedrijventoernooi, gehouden op 06-09-2008 is er nu een impressie in ons fotoalbum te vinden. Met dank aan Ilona en Erling hebben we er een aantal gepubliceerd. Waarbij bovenstaand o.a. ook het winnende team van Taxi Verbree uit IJsselstein.

Hier nog een bericht van De Kwastenbederver
(25-10-2008)

Hiep Hiep Hoera: het verven is gereed.
Nog even het Korfbalhok opruimen en dan is deze jongen klaar.
Dit jaar FF niet meer.
Groet van de Kwastenbederver.

Hier een bericht van een kwastenbederver
(20-10-2008)
Als jullie dit lezen dan kan inmiddels het verven van het clubhuis af zijn. Zoals ik al eerder meldde is dit gebeurd door een paar 60-plussers. Maar de klus is geklaard en dat vind ik helemaal niet erg. Ik heb er geen spijt van dat ik heb meegedaan aan deze 3 grote klussen. Het meeste erger ik me, dat er zo weinig mensen aan meegedaan hebben. Maar ook ik kijk uit naar het etentje en dan is alles vergeten. Of niet ? Bij deze wil ik de vaste mensen om mij heen bedanken voor de hulp. Het is niet altijd kommer en kwel geweest.

(De kwastenbederver Arie van Schaik).

Geslaagd Herfsttoernooi 19-10-2008
Afgelopen zondag was het een heel gezellig en geslaagd toernooi. Ons clubhuis was versierd met herfstbladeren en onze gasten vonden het zeer toepasselijk en grappig. De sfeer tijdens het boulen was lekker ontspannen en het weer was zodanig dat wij buiten konden zitten en genieten. Persoonlijk vind ik een mix-toernooi het gezelligste, elke ronde een andere partner. Zo leer je de mensen beter kennen. Er werd veel gelachen en gebabbeld en gelukkig geen gevloek.
Ingezonden door Margaret Gerrese.

Giga-karwei bijna gereed
De laatste klus binnen in ons clubhuis is inmiddels ook af. Woensdag 3 september is het zoldertje in de kleedkamer gemaakt. Het isoleren van de kantine, keuken en het halletjeis hiermee afgerond. Nu nog het laatste verfwerk en wat reparatie buiten en dan is er een gigaklus door weinig oudjes geklaard.
(ingezonden door Arie van Schaik)
Bas Murk

Petanque in de vakantie
Menig Jeu de Bouler heeft op vakantie zijn boules meegenomen. Altijd leuk op strand, camping of park een partijtje mee te doen. Je treft dan natuurlijk geoefende boulers, recreanten en beginners.
Met bovenstaand resultaat.

Verrassende winnaars Argento 55+ toernooi
Ben en Wim
Een volle bak aan deelnemers bij het Argento 55+ toernooi op de prachtige maandag van 04-08-2008. Als je vooraf gewed zou hebben op Ben Schouten en Wim Stok als winnaars van deze wedstrijd had iemand vast wel 112 gebeld om je op te halen. Maar Ben en Wim behaalden een mooie overwinning met 4 winstpartijen en een saldo van +29
Goed gedaan Argento-mannen! (Ben links, dus Wim rechts in beeld)

Plafondisolatie bijna gereed (01-08-2008)
Vele zweetdruppels zijn er de afgelopen warme dagen gevallen tijdens het aanbrengen van de isolatie in ons clubhuis. Na het ophalen en lossen van de benodigde materialen is er onder leiding van Bas Murk hard gewerkt. Ook is een nieuwe elektrische ringleiding voor de verlichting aangebracht en zijn er nieuwe lampen opgehangen. Meer impressies binnenkort in ons Fotoalbum.

Margaret Gerrese 6 weken uitgeschakeld
Aan het eind van het Vroege Vogeltoernooi in Bergambacht op zondag 20-07-2008 lag Margaret Gerrese plotseling uitgeteld op de baan. Zij was gestruikeld over een afscheidingstouw. Ze had een bloedneus en was tijdelijk even van de wereld. Gelukkig was voormalig huisarts Hans van Ewijk aanwezig. Er leek niets bijzonders aan de hand en hij kon de omstanders gerust stellen. Nader onderzoek in het ziekenhuis onder begeleiding van o.a. Anneke Hukom wees uit dat Margaret een scheurtje in haar knieschijf had opgelopen en zodoende een week of 6 is uitgeschakeld om te boulen. Wij wensen haar een voorspoedig herstel.
Getuige onderstaande foto was Margaret (links) samen met Anneke, gesponsord en wel, duidelijk aanwezig op dit geslaagde Vroege Vogeltoernooi.
Margaret en Anneke

Werkzaamheden Clubhuis vorderen gestaag
Na de start begin april begint de opknapbeurt aan het Argento-clubhuis er al flink op te lijken. Veel schuur en verfwerk hebben ons gebouw een heel ander aanzien gegegeven. Ook ons materiaal-schuurtje is stevig onder handen genomen. De deuren zijn verbeterd en geschilderd, evenals de wanden en de afwerkplanken. Ook het dak heeft een nieuwe bedekking gekregen. Nu kan er wel geroepen worden dat er hard gewerkt wordt maar getuige onderstaande foto ligt men gewoon lekker op het dakje te genieten van het zonnetje.

Markante uitspraak van een Schoonhovenaar:
De stok hangt half vlag
Oorzaken: het tussentijds aftreden van Gerard Murk als Voorzitter van de Jeu de Boulescommissie en het bedanken als lid van het echtpaar Nel en Cor Westerduin. Zij waren bijna alle toernooien als Argento-boulers aanwezig. En aangezien de animo van Argento-leden voor deelname aan met name de Regio-toernooien beslist terugloopt toch wel jammer. Maar zij zullen hun redenen voor het bedanken wel hebben. Grote kans dat onze Argento-boulers binnenkort tegen Nel en Cor moeten spelen. Zij gaan toernooien spelen voor Nikantes. Waar zijn de tijden gebleven dat Argento met 6 of 7 koppels een gevreesde tegenstander was op de diverse toernooien ?

Jubileumtoernooi 1993 - 2008 Argento
gehouden op 22-06-2008
Helaas kwamen slechts 20 koppels aan de start van het 15-jarig Jubileumtoernooi van Argento. De dag ervoor was er het strandtoernooi in Ouddorp en diverse mensen zien het niet zitten 2 dagen achter elkaar te boulen.(Op dit strandtoernooi eindigde overigens het Argento-koppel Erling van Poelgeest en Barend van Nieuwenhuizen op een mooie 5e plaats met 5 gewonnen partijen en een saldo van 46) De drankjes smaakten best bij dit mooie en warme weer en toen Cor en Nel Westerduin op een paar schalen met heerlijke zoute haringen trakteerden kon de dag niet meer stuk. Na 4 wedstrijden speelden de eerste 4 koppels in de eindstand een kruisfinale en werd het toernooi na een spannende en gelijk opgaande finale uiteindelijk gewonnen door de Argento-boulers Bas Murk en Barend van Nieuwenhuizen. Uitslagen en Standen zijn te vinden in het Menu / Uitslagen. In ons Fotoalbum zitten sfeerbeelden van dit toernooi. Deze keer werden de plaatjes door Erling geschoten. Aangezien Arie van Schaik op vakantie was werd de Bardienst waargenomen door Anneke Hukom waarbij zij werd geholpen door Ilona en Teunie. Voorzitter Gerard Murk overhandigde de oprichters van 15 jaar geleden van de Argento Jeu de Boules afdeling (Arie van der Zwan en Bas Langeveld) een kleine attentie.

Boulers van Argento ontdekt in Gastel tijdens
Nederlands Rekreanten Kampioenschap 01-06-2008
Marco van Duuren en Erling van Poelgeest deden stilletjes een gooi naar de titel tijdens dit Kampioenschap. In de eerste ronde ging het bijzonder goed door Rachida en Piet van LdBdB overtuigend te kloppen. Piet had waarschijnlijk de verkeerde slip aangetrokken deze dag. Onze persfotograaf ontdekte de Argento-boulers tussen de vele deelnemers.
MarcoErling

Opknapbeurt Clubhuis
Begin april 2008 zijn een aantal Jeu de Boulers gestart met het onderhoud aan het Clubhuis van Argento. Vlaggenmast is geplaatst, onkruid is weggehaald, schuren, plamuren, verven etc. Binnenkort zal ook het plafond worden verlaagd en van isolatie worden voorzien. Waar blijft het gas en het geld ? Kortom ..... werk voldoende. Onlangs vroeg een jongetje van een jaar of 8 aan een schuurder:
Meneer is dit mooie huisje van u? Wel veel werk zeker? Jullie zijn best vaak bezig.

(Bijna) alleen is maar alleen!
Arie van Schaik
Vele handen maken licht werk! Het is natuurlijk niet altijd mooi weer om buiten te werken. Daarom hebben we binnen wat lampen opgehangen en de kassa doet het weer. Hopelijk blijft hij het nu gewoon goed doen. Maandagmiddag 02-06-2008 een steiger gezien voor het clubhuis. Er wordt dus nu op hoog niveau gewerkt. Een klein stukje van de nok is inmiddels in de verf gezet. Helaas was de stelling toen onbemand.

Nel Westerduin wint KCC 50+ mix-toernooi
op 08-05-2008
7 deelnemers van Argento waren aanwezig op bovengenoemd toernooi in Capelle a/d IJssel. De 68 deelnemers hadden prachtig weer en volgens de meisjes (Anneke en Margaret) van Argento was het ontzettend gezellig. Zij zorgden voor de inwendige mens met een stroopwafel bij de koffie en blokjes kaas en nootjes bij de wijn en het bier. Dankzij de aanwijzingen en morele steun van haar man Cor wist Nel Westerduin het toernooi te winnen. Zij won alle 4 partijen met een saldo van 38 pluspunten. Uiteraard ging zij als winnares op de foto. Overige uitslagen zijn te lezen in Menu / Uitslagen / Uitslagen Regiotoernooien. Meer foto's van dit toernooi in het fotoalbum van Argento Jeu de Boules.

Vermoeiend Bevrijdingstoernooi Argento 03-05-2008
Prachtig weer, 28 koppels, paar kleine schoonheidsfoutjes en een beetje (te) laat afgelopen. De winnaars waren Arie de Koning en Ben Arons van Boules Amis uit Papendrecht. Deze vereniging nam tevens de wisseltrofee mee naar huis. Beste Argento-koppel: Gerard Murk en Herman Duel.
Voor sommige mensen toch wel een vermoeiende dag. Of niet Arie?

Bardienst
Voor het verrichten van de barwerkzaamheden, met name bij de toernooien van Argento Jeu de Boules, kan Arie van Schaik altijd wel de nodige hulp gebruiken. Naast het werk achter de bar, zoals koffie/thee en een wijntje inschenken, dient ook het vaatwerk te worden opgeruimd en afgewassen. Vele handen maken licht werk.
Daarom: help Arie de toernooien door !Copyright © 2008 Sportvereniging Argento (BJvN)
Alle rechten voorbehouden
Webmaster: bjvannieuwenhuizen@gmail.com
vacature per 01-01-2022
Domeinnaamregistratie en Hosting door:
Reprovinci - Schoonhoven