SPORTVERENIGING ARGENTO
SchoonhovenPagina update Donderdag 17-01-2022


Opgericht zaterdag 14 augustus 1993

      BREAKING NEWS            Nieuws en Mededelingen      

Index
Nieuws 2022 Nieuws 2021 Nieuws 2020
Nieuws 2019 Nieuws 2018 Nieuws 2017
Nieuws 2016 Nieuws 2015 Nieuws 2014
Nieuws 2013 Nieuws 2012 Nieuws 2011
Nieuws 2010 Nieuws 2009 Nieuws 2008


Terug naar deze Index ?
Via de link Terug naar Index.
(Rechtsboven in de Menubalk)
Via het PC of Laptop Toetsenbord
ook mogelijk met Ctrl + Home.


      Nieuws en Mededelingen 2022      


2021 Plus Actie Sponsorpunten
Spaar je club gezond
Beste leden, senioren donderdagmorgen,
familie en vrienden. We hebben een super bedrag opgehaald bij de Plus.
We hebben het geld al uitgegeven aan de aanschaf van
de plafondplaten voor verbetering
van de akoestiek in de kantine.
Iedereen super bedankt!

Overhandiging cheque Plus Actie Sponsorpunten
aan Cindy Verhoef (secr. Sportvereniging Argento)


      Nieuws en Mededelingen 2021      


Frans Bruininckx (Boules Amis) overleden

Wij ontvingen Zondag 20 februari 2021
het volgende bericht:
Woensdag 17 februari j.l. is overleden
Frans Bruininckx in de leeftijd van 88 jaar.
Vooral de "oudere" spelers zullen hem herinneren.
Hij is 25 jaar secretaris geweest van Boules Amis.
Voor al zijn bewezen diensten
is hij jarenlang ons erelid geweest.

Harry van den Herik (Boules Amis) overleden
30-08-1954 / 13-02-2021

Wij ontvingen Zondag 14 februari 2021 het trieste bericht dat Harry Zaterdagavond 13-02 is overleden.

Beste collega boulers van de Regio,
Twee dagen na een emotioneel afscheid bij de Kuip is op zaterdagavond 13 februari Harry van den Herik, penningmeester van Boules Amis, in aanwezigheid van Anita rustig en kalm overleden.

Harry was tijdens de corona crisis in 2020 getroffen door een hersentumor. Na verwijdering van de tumor bleek een paar maanden later dat er toch uitzaaiingen waren, waardoor hij steeds meer problemen met lopen kreeg. Bestralingen mochten ook niet meer baten. Begin februari werd hij overgebracht naar een hospice in Papendrecht. Er was nog een wens van Harry om een rondleiding te krijgen in de Kuip, hetgeen geregeld werd door zijn zoon Arno. Veel leden van Boules Amis, de kanovereniging Dordrecht en familie waren als verrassing bijeengekomen om daar afscheid van hem te nemen.

De afscheidsbijeenkomst van Harry zal op maandag 22 februari om 14.00 uur plaats vinden op de begraafplaats van Papendrecht. Door de corona regels zal deze bijeenkomst alleen bestemd zijn voor een beperkte groep genodigden.

Harry heeft samen met mij gedurende ruim 20 jaar veel wedstrijden in de Regio gespeeld op zaterdagen en was bij veel boulers bekend. Ook Anita is al heel lang een bekende speelster in de Regio.

U kunt een eventuele reactie sturen naar:
Anita van den Herik
Menno ter Braakstraat 40
3351 CW Papendrecht

Leendert van der Made,
Voorzitter van Boules Amis Papendrecht


      Nieuws en Mededelingen 2020      


Annnie Peltenburg van Argento Jeu de Boules
vrijwilligster van het jaar 2020

De burgemeester en wethouder reikten vrijdag 11 december de Vrijwilliger van de Jaarbokaal en de Krimpenerwaardspeld dit jaar uit aan Annie Peltenburg uit Schoonhoven.
Mevrouw Peltenburg zorgt er al een aantal jaren vol enthousiasme voor dat een grote groep 65-plussers wekelijks bij Sportvereniging Argento Jeu de Boules kan spelen en biedt zij deze senioren altijd koffie met een lekkere koek aan. Door haar inzet zijn de velden altijd in orde.
(Redaktie: Mede door de hulp van o.a. Wim Stok en Bas Murk)
Ook heeft zij er voor gezorgd dat 8 keer een groep mensen van de KBO / PCOB bij Argento kon komen boulen aangezien die door Corona ook hun activiteiten niet konden doen.
Mevrouw Peltenburg coödineert de kantinebezetting en de inkoop van Argento en maakt wekelijks de kantine schoon.
(Redaktie: Mede met de hulp van o.a. Gretha Boot, Hans Ende en Henk Boot)
Ze is een vrijwiligster die elke vereniging zich wenst!Co van den Berg (Sparta) overleden
09-02-1941 / 26-11-2020
Onderstaand bericht ontvingen we op 01-12-2020
Goedemiddag leden van de regio,
Alweer een droevig bericht uit Capelle aan den IJssel.
Helaas moet ik jullie mededelen dat in de nacht van 26 november j.l. ons lid Co van den Berg in zijn slaap is overleden. Co was, samen met zijn vrouw Clazien, lid van Sparta Jeu de Boules vanaf het prille begin van ons bestaan. Van 2008 tot 2015 was hij voorzitter van onze club. Jammer genoeg liet zijn gezondheid hem steeds vaker in de steek en werden al die inspanningen hem te veel, waardoor hij deze functie moest neerleggen. Velen jullie zullen hem kennen als het gezicht van de Sparta regiotoernooien. Met veel enthousiasme regelde hij wedstrijdbriefjes, uitslagen en prijsuitreiking. Voor onze club was hij veel meer, altijd aanwezig, altijd behulpzaam en positief. Aan de verhuizing van Couwenhoek naar Bermweg heeft hij ook zijn steentje bijgedragen. Tot een aantal jaren geleden heeft hij zelf ook vaak deelgenomen aan de toernooien binnen de regio. Samen met hem, heb ik veel regiovergaderingen bijgewoond. Co hield van gezelligheid. Wij zullen hem missen.
Namens bestuur Sparta Jeu de Boules
Fieke Kamerbeek(sekretaris)

Thea Das (74) van Sparta 11-09 j.l. overleden
Onderstaand bericht ontvingen we op 17-09-2020
Goedemorgen medeboulers
Geschokt en met verdriet, moeten wij jullie helaas mededelen, dat op 11 september j.l. ons jeu de boules lid van het eerste uur, Thea Das, na een kortstondig ziekbed is overleden.
Velen van jullie hebben op de regiotoernooien tegen haar gespeeld en kenden haar.
Namens bestuur Sparta Jeu de Boules
Met vriendelijke groet,
Fieke Kamerbeek (sekretaris)

Regeringsbesluiten 24-06 en 03-08
Op woensdag 24 juni 2020 heeft het kabinet bekendgemaakt dat de opgelegde verplichte sluiting van alle sportaccommodaties per woensdag 1 juli 2020 wordt opgeheven. Wel werd de samenleving gevraagd met klem en indien mogelijk, zo veel mogelijk de 1,5 meter afstandsregels aan te houden, net als de hygiëne voorschriften van het RIVM. De NJBB werkt momenteel hard aan een nieuw protocol en verwacht dit protocol uiterlijk maandag 29 juni 2020 te verspreiden.

Sportverenigingen kunnen vanaf woensdag 1 juli 2020 weer wedstrijden, toernooien, competities en evenementen organiseren. Uiteraard met inachtneming van alle voorwaarden en richtlijnen zoals o.a. vastgelegd in het Algemeen protocol verantwoord sporten (Protocol NOC*NSF) Dit protocol is aangevuld met het NJBB protocol.

Naar aanleiding van de Persconferentie van De Overheid van Donderdag 6 augustus 2020 is er een nieuw/gewijzigd/ Protocol NOC*NSF uitgebracht, ook nu weer aangevuld met het NJBB protocol. O.a. te lezen en te downloaden via de NJBB.

En zolang als beschikbaar via deze link
naar de Website van de NJBB

Ben Bos overleden (26-09-1945 / 23-04-2020)
Wij kregen vrijdag 24-04-2020 het trieste bericht van het onverwachte en plotselinge overlijden van Ben Bos van Vitesse Jeu de Boules op donderdag 23-04
Onderstaand bericht ontvingen we van Marja Dubel namens Vitesse:
Ben is afgelopen donderdag (23-04-2020) volkomen onverwacht overleden. Hij was vijftien jaar lid van Vitesse JdB en speelde vele jaren met zijn boulemaat Nico Bakker op toernooien. Ook was hij heel lang lid van onze toernooicommissie. De schok in onze vereniging is heel groot. Wij verliezen een maat en vriend.


Regeringsbesluit(en)
Conform de Regeringsbesluiten
zijn Evenementen, Uitwisselingen, Toernooien
Competities etc. vanaf 16-03-2020
tot nadere aankondiging(en) voorlopig niet toegestaan
i.v.m. het Coronavirus !!

Besluiten van het Argento Bestuur n.a.v. Coranavirus
Hallo boulers,
Vanavond (Donderdag 12-03-2020) is het bestuur bijeen geweest om te bespreken hoe we zullen / moeten omgaan met het besmettingsgevaar van het coronavirus. Uiteraard heeft ieder daarin in de eerste plaats zijn eigen verantwoordelijkheid!
Het bestuur heeft het volgende beslist:
De Argento Single- en Dubbelcompetitie is tot 1 april stopgezet. Het complex blijft open tot de regering strengere maatregelen afkondigt. Er kan dus gebouled worden als je dat wilt. Het 27e lentetoernooi (op zondag 29-03) gaat helaas niet door.
Iedereen een goede gezondheid gewenst!
Het bestuur


      Nieuws en Mededelingen 2019      


Arie van der Zwan overleden (29-05-2019)
Bij het bestuur van Argento kwam het bericht binnen dat op 29 mei is overleden Arie van der Zwan in de leeftijd van 79 jaar. Arie is heel lang lid geweest van Argento en was één van de oprichters van Korfbalvereniging Argento. Ook was hij betrokken bij de oprichting van de de Jeu de Boulesafdeling van onze vereniging. Arie was gedurende vele jaren voorzitter, bestuurslid en mede-redacteur van de Argento Post. Zelf was hij een verdienstelijk korfballer en jeu de bouler.
In 2001 ontving Arie van der Zwan de Erepenning van de stad Schoonhoven en wegens zijn zeer vele functies op diverse gebieden werd hij in 2010 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bij Argento werd Arie benoemd tot Erelid van de vereniging.

Herman Duel overleden (27-05-2019)
Het doet ons verdriet te moeten vertellen dat maandag 27 mei is overleden Herman Duel in de leeftijd van 67 jaar. Herman was al heel lang lid van Argento Jeu de Boules en was ook meerdere keren clubkampioen. Hij heeft in al die jaren ook vaak deelgenomen aan toernooien bij Argento en in de regio. Zijn laatste toernooi was ons Kersttoernooi van 2017. Kort daarna werd de diagnose van zijn ongeneeslijke ziekte gesteld. Jeu de boules was voor hem een geliefde sport en hij kwam het afgelopen jaar ook nog vaak bij de club en gooide af en toe nog een balletje mee. Wij hebben hem gekend als een vriendelijke, bescheiden man en zullen hem zo blijven herinneren.

Bestuur en leden van Argento


      Nieuws en Mededelingen 2018      

div class="geschiedenis">
Ilona ontvangt cheque voor Argento
Dinsdagavond 06-11-2018 werden de aanwezige leden en bestuur verrast door Ilona. Ilona werkt bij Mercedes Benelux. Werknemers krijgen de kans met een goed gemotiveerd verhaal een donatie voor een club of instelling van hun keuze aan te vragen. Dit deed ze dus voor Argento. En tot haar grote verrassing mocht zij een cheque van Euro 500,00 aan de club overhandigen.
Bestuur en Leden bedanken Ilona voor haar inzet dit voor ons te bereiken!

Ton Moerland (Actief) dood in huis gevonden
Van Actief kregen wij donderdag 13-09-2018 het volgende trieste bericht:
Beste Actievelingen en Boulesvrienden,
Gisteravond bereikte mij het trieste nieuws dat ons lid Ton Moerland is overleden. Ton was al een paar dagen niet op zijn werk verschenen waarop zijn werkgever de politie heeft ingeschakeld en deze naar zijn huis is gegaan en hem daar dood hebben aangetroffen. Helaas heb ik verder nog geen informatie, maar zodra ik dit heb houd ik jullie op de hoogte.

Vriendelijke groeten, JdB Actief, Ruud van der Heijden, Wedstrijdsecretaris

De volgende mail ontvangen van Actief op 17-09-2018
Beste Actievelingen en Boulesvrienden,
Zaterdag 22 september wordt Ton gecremeerd in het crematorium aan de Maeterlinckweg 101 te Rotterdam om 12:30 uur.
Ton heeft zich 3 september ziek gemeld bij zijn werkgever en daarbij de vrijheid gekregen om te komen werken wanner hij daartoe in staat was. Zijn leidinggevende heeft daarna diverse keren geprobeerd om met hem in contact te komen wat niet lukte. Zij hebben daarna contact gehad met zijn buren welke zijn gaan kijken maar niets zagen van buitenaf, waarna de politie is gewaarschuwd en zij de woning zijn binnen gegaan en Ton dood in bed aantroffen. Ton is een natuurlijke dood gestorven en zijn lichaam is zaterdag vrijgegeven waarna een notaris de crematie is gaan regelen, aangezien Ton geen familie meer heeft in Nederland, waarschijnlijk alleen nog een neef in het buitenland waar de notaris naar op zoek is. Vertrouwende jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Ruud van der Heijden

Piet Korteweg (Vitesse JdB) juni 2018 overleden
Wij ontvingen op 23-06-2018 van Vitesse onderstaande kennisgeving (met kaart en foto) van het overlijden van Piet Korteweg.
Beste boulers, Helaas hebben wij weer een triest bericht. Afgelopen week is onze Piet Korteweg op de veel te jonge leeftijd van 67 jaar overleden. In het verleden nam Piet vaak deel aan de Regiotoernooien, vooral met Sarel Olierhoek.
Namens Vitesse JdB
Marja Dubel

Harry Witte maandag 19-03-2018 overleden
Via Anita van den Herik (Boules Amis) kregen wij het bericht van het overlijden van Harry Witte (gewoon Harry van KCR) Harry speelde vele jaren mee op bijna alle Regio toernooien en zeker op de Argento toernooien. Hier won hij in 1997 het Argento Mixed Herfsttoernooi. Harry stond bekend om zijn onafscheidelijke pet waar diverse boulers ter begroeting een tikje op de klep gaven. Ook stond Harry bekend om zijn eitjes tikken. De laatste jaren kon hij wegens zijn gezondheidproblemen niet meer boulen maar kwam hij regelmatig in zijn scootmobiel even kijken. Harry is 90 jaar geworden.

Cees van den Oever (Vitesse) begin maart 2018 overleden
Wij ontvingen op 12-03-2018 van Vitesse onderstaande kennisgeving van het overlijden van Cees van den Oever.
Beste boulers, Helaas hebben wij een triest bericht. Onze Cees van den Oever is afgelopen week overleden. Cees was één van de oprichters van onze club en heeft vele jaren deelgenomen aan de Regiotoernooien samen met zijn maat Maarten Koster. Tot vorig jaar was hij lid van de toernooicommissie van Vitesse JdB.
Met vriendelijke groet,
Namens de toernooicommissie Vitesse JdB
Marja Dubel


      Nieuws en Mededelingen 2017      


Familedag Argento 2017
De volledige flyer is in PDF te bekijken via deze link

Nieuwe keuken opgehaald voor de verbouwing clubhuis van Argento
Zondag 27 augustus j.l. heeft een ploeg Argento mensen de keuken opgehaald en naar Schoonhoven gebracht. Van Annie Peltenburg kregen we hiervan de volgende fotoreportage binnen.
Deze is (zolang als beschikbaar) te zien via deze link

Plannen verbouwing kantine in het clubhuis van Argento
Er zijn vergaande plannen in ieder geval de kantine van Argento te gaan verbouwen. Hoe of wat is op dit moment nog niet helemaal bekend, maar we krijgen in ieder geval een nieuwe keuken. Deze keuken en apparatuur kan alleen op Zondag 27-08 worden opgehaald. Er is daarom besloten het Argento Clubkampioenschap Single te verplaatsen naar Zaterdag 26-08.

m.i.v. woensdag 1 maart 2017 zijn de NJBB spelregels veranderd !!!
Het volledige RPS (Reglement voor de Petanquesport) is te lezen via het onderstaande PDF-logo

Het document (VERGELIJKING ISP 2011 - RPS 2017) is te lezen via het het onderstaande PDF-logo

Zeker het bestuderen waard om problemen tijdens wedstrijden te voorkomen.


      Nieuws en Mededelingen 2016      


Cor Westerduin vrijdag 14 oktober 2016 overleden
Cor Westerduin
Zaterdag 15-10-2016 kregen wij het bericht dat Cor Westerduin was overleden. Cor is samen met zijn vrouw Nel een tijdje lid geweest van Argento. Zij speelden samen een aantal toernooien voor onze vereniging. Vanuit Scheveningen was de afstand toch iets te ver, zodoende werden zij lid van Nikantes. Cor was de laatste jaren al niet in orde. Hij speelde niet meer mee. Maar kwam toch in zijn rolstoel mee naar vele toernooien om naar zijn Nel te kijken. Cor had de laatste maanden ingrijpende operaties (voet en beenafzetting) ondergaan. Hij is 85 jaar geworden.

Hans van der Velde 25 september 2016 overleden
Hans van der Velde
Wij ontvingen van Vitesse onderstaand bericht en de rouwkaart van het overlijden van Hans van der Velde.
Beste boulers, Helaas hebben wij een triest bericht. Onze Hans van der Velde is op 71 jarige leeftijd overleden. Hans was, voordat hij ziek werd, jarenlang wedstrijdsecretaris van onze club. Tevens was hij samen met zijn maat Wim Snoek een heel actief wedstrijdbouler.
Met vriendelijke groet,
Marja Dubel (Vitesse Jeu de Boules)

Piet Visée 23 augustus 2016 overleden
Piet Visée
Wij ontvingen (via USV) het volgende bericht van het overlijden van Piet Visée:
Goedenavond leden,
Zondag 21 augustus 2016 is Piet met een longontsteking in het ziekenhuis opgenomen. Even leek het erop dat het de goede kant op zou gaan, verdrietig genoeg mocht dit niet zo zijn. Piet is vannacht, 23 augustus 2016, op 69 jarige leeftijd overleden. Piet was binnen onze vereniging een markant persoon, een fanatieke jeu de bouler, winnen was zijn doel en verliezen, ja daar had Piet wel eens moeite mee. Toen zijn gezondheid het steeds meer af liet weten en het jeu de boulen steeds moeizamer ging, was hij er toch om zijn bardienst te draaien of de wedstrijdsecretarissen te ondersteunen bij het inschrijven van deelnemers op onze (interne) toernooien. Velen van u zullen in Piet zijn gastvrijheid, fanatisme, humor en hulpvaardigheid herkennen. Vrijdag 26 augustus 2016 zal er van Piet in besloten kring afscheid genomen worden. Namens het bestuur en de leden van USV jeu de boules, wensen wij Jenny, zijn kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen heel veel sterkte en kracht toe met het verlies van Piet.
Pia Messemaker-Verschoor

Gelezen in Het Kontakt van dinsdag 07-06-2016
Zondag werd bij de Jeu de Boulesvereniging van Argento het Zilverstadtoernooi gespeeld. Er deden 24 koppels mee, waarvan 7 koppels van de eigen vereniging. Een zonovergoten dag waarbij het goed toeven was op de zitjes naast de banen onder de parasols. Vanaf 10.00 uur werden er door elk koppel 5 partijen gespeeld en de einduitslag was als volgt:
1. Erling van Poelgeest en Jan Loonstra van Argento
2. Peter van Amerongen en Dik Kroon van Les Boulistes
3. Wim Stok en Herman Duel van Argento
De prijswinnaars mochten kiezen uit zilveren voorwerpen uit de Zilverstad.
Belangstellenden zijn altijd welkom. Op dinsdagavond wordt de onderlinge competitie gespeeld.

Gelezen in Het Kontakt van dinsdag 05-04-2016
krantenbericht
Bij Argento Jeu de Boules in Schoonhoven werd zondag het Lentetoernooi gehouden. De naam van het toernooi werd recht gedaan door het mooie weer en dus was het weer goed toeven op en rond de wedstrijdbanen aan het Meidoornpad. Bijna 50 koppels, die elk vijf partijen speelden, streden om de prijzen. De top-drie werd gevormd door:
1. Gerard Meijers en Sjaak Spruijt van USV
2. John Schimmel en James Tji van JBV Gouda
3. Aart den Boon en João Guerreiro van JBV Gouda

Einde van Actief Jeu de Boules per 31-12-2016
Logo Actief JdB Wij kregen 17-02-2016 een mail van Actief Jeu de Boules Rotterdam. Op hun laatste ledenvergadering begin februari 2016 zijn er geen nieuwe bestuursleden en vrijwilligers genoeg opgestaan om het bestaan van JdB Actief op een verantwoorde manier te kunnen waarborgen. Met pijn in het hart is besloten per 31-12-2016 de deur van hun kantine en het hek van hun terrein dicht te doen. Het Gerrit van der Wel toernooi (26-03-2016) en het Pilo Design Award toernooi (06-08-2016) zullen nog wel worden georganiseerd.


      Nieuws en Mededelingen 2015      


Beachvolleybal op het terrein van Argento ??
Beachvolleybal
Argento heeft in overleg met DOS het voornemen een deel van het veld vrij te geven voor de aanleg van beachvolleybalvelden. Het is de bedoeling dat deze velden er in mei 2016 liggen. Er moeten nog wel een aantal zaken zeer goed worden vastgelegd. De leden van Argento hebben inmiddels e-mails gekregen met een nadere uiteenzetting. Als de Jeu de Boulers tijdens hun wedstrijden maar niet te veel afgeleid worden!
Beachvolleybal

In gebruikname nieuwe banen 19-05-2015
De volgende mail is j.l. vrijdagavond naar alle leden gezonden:
Boulers en Boulsters,
Vanmiddag (vrijdag 15-05-15) hebben we opnieuw de toestand van onze nieuwe banen onderzocht. Hoewel o.i. op (te) veel plekken de halfverhardingslaag (Gralux) nog niet overal voldoende hard is hebben we democratisch besloten a.s. dinsdag 19-05-15 de banen toch in gebruik te gaan nemen. (De halfverhardingslaag is de geelachtige laag onder de grindtoplaag).

Op dit moment lijkt het ons beter de 2 banen rechts achter (met het iets dikkere grind) nog even met rust te laten. Wellicht dat de komende dagen t/m a.s. dinsdag de situatie nog behoorlijk zou kunnen verbeteren. Andersom is het wellicht ook mogelijk dat b.v. bij hevige regenval de situatie zou kunnen verslechteren en er misschien niet gespeeld kan worden.

We kunnen genoemde avond tevens de capaciteit van de nieuwe lichtmasten testen. Hoewel we dit reeds vorige week ook hebben gedaan op de eerste twee masten hebben we bij de plaatsing van mast 3 de gradeninstelling iets gewijzigd. Mocht blijken dat dit een beter beeld geeft zullen we de eerste 2 masten op een later tijdstip opnieuw afstellen. Dit moet dan een keer overdag gebeuren met hulp van een paar (4 of 5) sterke mannen. We houden jullie op de hoogte. Tot dinsdagavond a.s.
Barend van Nieuwenhuizen

Jan Limpens 01-02-2015 overleden
Jan Limpens
Jan Limpens, de ex secretaris-penningmeester en oprichter van JVB Bergambacht is zondagmiddag 01-02-2015 j.l. na een slopende ziekte overleden.
Dit bericht ontvingen we maandagmiddag 02-02-2015 per mail.

Hans van Varik (Boules Amis) 22-01-2015 overleden
Hans van Varik
Het volgende droevige bericht ontvingen wij vanmorgen (22-01-2015) van Anita van den Herik: Afgelopen nacht is na een zeer kort ziekbed Hans van Varik op 69-jarige leeftijd overleden. Mochten jullie een kaart willen sturen dan naar: Fam. van Varik, Prattenburg 126, 3328 WG Dordrecht


      Nieuws en Mededelingen 2014      


Nieuw programma voor inschrijven bij toernooien
per 05-12-2014
Logo OnTip
Achter de schermen wordt gewerkt aan het nieuwe programma voor het inschrijven bij toernooien. Argento heeft inmiddels gekozen met OnTip te gaan werken, bereikbaar via onze Homepagina. Dit programma is ook beschikbaar via de website van De Regio JDB.

Uitnodiging Argento Familiedag 2014
Uitnodiging Argento Familiedag 2014

Hans van Ewijk (voorzitter JVB Bergambacht)
16-07-2014 overleden
Hans van Ewijk
Op 16 juli 2014 is de huisarts in ruste en voorzitter van JVB Bergambacht op 76-jarige leeftijd overleden. Hans was al enige tijd ernstig ziek. Afscheidsbijeenkomst en crematie is woensdag 23 juli a.s. om 13.00 in De IJsselhof in Gouda.

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering
op 23-04-2014
De Uitnodiging en de Agenda zijn te lezen door op het onderstaande Word logo te klikken
Word logo

De notulen van 2013 zijn, voorafgaande aan bovengenoemde vergadering,
te lezen door op het onderstaande Word logo te klikken
Word logo


      Nieuws en Mededelingen 2013      


Jaarverslag 2013 van onze Voorzitter
Word logo
Wilt u het Jaarverslag 2013 van onze Voorzitter Willem Peltenburg lezen klik dan op het Word logo. Men moet dan wel over Microsoft Word beschikken. Het is ook mogelijk dit verslag als PDF-formulier te lezen via Adobe Reader (gratis programma) Klik dan op het PDF-logo.
PDF logo

Besluiten Regiovergadering 18-11-2013
bij JVB Bergambacht
Regiovergadering

Op deze Regiovergadering zijn o.a. de volgende besluiten vastgelegd:
01 De officiële magnetische but is toegestaan op regiotoernooien.
02 Ruud van der Heijden (Actief) treedt af als voorzitter.
03 Leendert van der Made wordt voor 4 jaar gekozen als voorzitter.
04 Indien een vereniging geen aanmeldingen heeft voor een toernooi is daar geen melding van verplicht.
05 Een organiserende vereniging mag zelf de wijze van loting bepalen. Dit geldt ook voor RTC-toernooien.
06 In de uitnodiging voor het toernooi moet de wijze van loting worden vermeld.
07 Spelers zullen geen toegang krijgen voor het huidige en nieuwe aanmeldingssysteem.

Cees Verkade (Vitesse - Barendrecht)
31-08-2013 overleden
Cees Verkade
Onderstaande e-mail ontvingen wij 01-09-2013 van Vitesse - Barendrecht:
Mededeling, Wij moeten u helaas mededelen dat op zaterdag 31 augustus 2013 is overleden Cees Verkade. Hij is na een korte ziekteperiode in het ziekenhuis overleden. Cees is 86 jaar geworden en was sinds 1 september 2008 lid van onze vereniging. De begrafenis zal plaatsvinden op donderdag 5 september 2013 om 12.00 op begraafplaats Essenhof, Nassauweg 200 in Dordrecht. Wij zullen u na ontvangst van de rouwkaart zo nodig nader berichten.
Namens de Commissie Jeu de Boules Vitesse, de secretaris Huib Westerhout.

BBQ ter gelegenheid 20 Jaar Argento Jeu de Boules
1993 - 2013
BBQ 14-09-2013

20 Jaar Argento Jeu de Boules 1993 - 2013
door Arie van der Zwan
Arie van der Zwan
Arie van der Zwan maakte t.g.v. het 20 jarig bestaan een kort overzicht over o.a. het ontstaan van de Jeu de Boulesafdeling van Argento.
Om dit overzicht te lezen Klik dan even hier.
Men dient wel over het programma Microsoft Word te beschikken.

Impressie van de Nieuwjaarsreceptie van 04-01-2013
Arie van der Zwan
Mike Frank maakte legde deze receptie op foto's vast
en dat is te zien via deze link naar ons fotoalbum.


      Nieuws en Mededelingen 2012      


Gevonden voorwerpen
Gevonden: een vest met rits van het merk SPRIT
Kleur zwart met grijs. Ophalen bij Arie van Schaik in het clubhuis.

Uitnodiging voor de Nieuwjaarsreceptie
Om het nieuwe jaar in te luiden met de leden van onze vereniging nodigen wij jullie allemaal uit voor de Nieuwjaarsreceptie in het clubhuis van Argento!
Datum: vrijdag 4 januari 2013
Aanvang: 20.00 uur
Koffie en thee zijn gratis en het eerste drankje wordt door het bestuur aangeboden. Verder zijn er hapjes en zorgen wij voor Glühwijn. Het bestuur hoopt op een grote opkomst, zodat onder het genot van een hapje en een drankje het komend jaar tegemoet kan worden gezien. Graag tot de 4e! Het Bestuur

Martin van Gelder (KCR - Ridderkerk) overleden
Onderstaand bericht ontvingen wij 05-12-2012 van Joop Goedegebuur (KCR):
Hallo beste mensen, Ik heb zojuist het bericht ontvangen dat ons zeer gewaardeerd lid Martin van Gelder op 64 jarige leeftijd na een ziekbed van 6 maanden vandaag is overleden.

Jaarverslag Argento Jeu de Boules 2012
Jaarverslag
Wilt u het Jaarverslag over 2012 van Voorzitter Willem Peltenburg zoals voorgelezen op de slotbijeenkomst van Dinsdag 27-11-2012 nog eens nalezen
Klik dan even hier
Men dient wel over Microsoft Word te beschikken.

Vergadering Regioverenigingen
van maandag 12-11-2012
Regiologo
De vergadering werd gehouden bij Sparta in Capelle a/d IJssel en werd bezocht door 17 verenigingen. Afwezig met kennisgeving waren De Dolle Boule (Dordrecht) en JDB Ouddorp (Ouddorp) O.a. werden de volgende besluiten genomen:
Een voorstel het deelnamegeld (Euro 3,50 p.p.) voor toernooien te verhogen werd verworpen. Het verzoek van KOAG uit Krimpen a/d IJssel voor aansluiting bij de Regio werd gehonoreerd met een aspirant-lidmaatschap voor de komende 3 jaar. Besloten werd dat De IJsboulers en Jeu de Woeles na 3 jaar aspirantlid volwaardig lid van de Regio worden. Het voorstel bestuursleden voor een termijn van 4 jaren te verkiezen werd aangenomen. Een verzoek de minimum leeftijd voor deelname te verlagen naar 7 jaar werd afgewezen. Het verzoek de aanvangstijd van de Regiotoernooien altijd op 10.00 uur te stellen werd toegewezen. Het verzoek toernooien in het weekend altijd over 5 ronden te spelen werd afgewezen.

Argento boulers en boulsters
hadden gezellige dag in Esch
Zaterdag 15 september 2012 werd het jaarlijkse Jeu de Boulestoernooi in Esch gehouden. Argento had tussen de plm. 400 koppels de volgende teams in de strijd geworpen:
Mieke van der Pol met Ria Vrieselaar / Henk Koster met Tini van Schaik, Peter Vrieselaar met Wim van Marle / Jeffrey Bergsma met Erling van Poelgeest, Namita Schimmel met Mike Frank en Jarno van Dongen met Janny Rodriguez. Als supporters waren Jeanet van Maurik, Charissa Rodriguez en Ilona Been meegegaan. Na afloop hebben zij op de terugweg nog lekker gegeten. Over de behaalde resultaten hebben wij geen berichten gekregen. Wellicht komen deze nog binnen. Mike Frank maakte een foto-reportage welke via deze link te zien is.

Gerrit van Kooten (Boules Amis)
05-09-2012 overleden
Gerrit van Kooten
Onderstaand bericht ontvingen wij van Anita van den Herik (Boules Amis):
Helaas moet ik jullie mededelen dat gisteren (05-09-2012) op 80 jarige leeftijd zeer onverwachts is overleden ons trouw lid Gerrit van Kooten. Hij was meer dan 21 jaar lid bij ons, zat vele jaren in het bestuur met als taak het onderhoud van het terrein. Tevens speelde hij vele toernooien met Koos en zijn vrouw Wil.
Hij zal gemist worden.

Vernielingen op terrein Jeu de Boulesclub Bergambacht
logo JVB Bergambacht
Gedeelte van een bericht uit het A.D. van dinsdag 26 juni 2012
Brokstukken van kapotgeslagen terrasmeubelen, een opengetrapt hekwerk en een achtergelaten koevoet. Dat trof Jan Limpens aan op het terrein van de Jeu de Boulesvereniging in Bergambacht. "Vermoedelijk had de jeugd even niets anders te doen". De secretaris en penningmeester van de club werd zondag van de vernielingen op de hoogte gebracht door iemand die zijn hond uitliet. "Ik denk dat een aantal jongeren met een borreltje te veel op hier verantwoordelijk voor zijn. Dit is echter moeilijk bewijsbaar. We hebben helaas geen camera's hangen, dat is voor onze vereniging te duur". Limpens hoopt dat de daders inmiddels spijt hebben van hun onbezonnen gedrag en dat zij de schade willen vergoeden. "Het hek is te herstellen, maar het tuinmeubilair moet vervangen worden en is helaas niet meeverzekerd. Daarom heb ik naar alle leden een bericht gestuurd in de hoop dat zij tafels beschikbaar kunnen stellen".
Impressie van de schade

Alie B (Alie Bokhoven van USV) onze fotospecialiste
Naast de bijna vaste fotograven Joop Goedegebuur en Anita v.d. Herik heeft tijdens de afgelopen Regiotoernooien ook Alie met haar smartphone enkele foto's gemaakt van o.a. een aantal Argento-spelers. Deze willen wij u hierbij danook niet onthouden. Bedankt Alie !

Gerard Murk en John Schimmel Peter Vrieselaar en Barend van Nieuwenhuizen
v.l.n.r. Gerard Murk en John Schimmel met een 5e plaats op het Wim van Pelttoernooi bij KCR op 28-05-2012
en Peter Vrieselaar en Barend van Nieuwenhuizen met een 6e plaats.

Nieuwe wedstrijdcommissie Argento Jeu de Boules
per 05-2012
Aangezien Erling van Poelgeest als wedstrijdsecretaris is gestopt heeft Marcel Stok op zich genomen deze fuctie te gaan vervullen.
Als we het goed hebben begrepen gaan Peter Vrieselaar en Paul Weel hem hierbij assisteren.

Start Onderlinge Competities 2012
Argento Jeu de Boules
Boulesbal
De onderlinge competities van Argento Jeu de Boules gaan weer van start op dinsdag 13-03-2012 Voor de Dubbelcompetitie hoeft men zich niet op te geven. Hiervoor wordt wekelijks rond 20.30 uur geloot met de deelnemers die hun kaartje in de daarvoor bestemde bus hebben gedaan. Conform de afspraken gemaakt op de laatste ledenvergadering dient men zich voor de Singlecompetitie tijdig (voor 12-03-2012) in te schrijven op de lijst in ons clubhuis. Zo niet dan bestaat de kans dat men niet meer ingedeeld kan worden in de poules.

Bestuur Argento Jeu de Boules weer voltallig
november 2012
Willem Peltenburg Mike Frank
Op de onlangs in november gehouden commissie-vergadering is de nieuwe en volledige bestuurssamenstelling bekend geworden. Willem Peltenburg (links) en Mike Frank (rechts) werden gekozen tot voorzitter en waarnemend voorzitter. De volledige samenstelling is op onze website te lezen via het menu Argento: pagina Bestuur en Werkgroepen.

Nieuwe kunststofkozijnen en deur in ons clubhuis
Nieuwe kozijnen

Nieuwe kozijnen Deze klus is af! Wat was het koud zonder ramen. Eindelijk is het er dan toch van gekomen.
Het stond al even op de planning maar donderdag en vrijdag (02 en 03 februari 2012) is onder bar koude omstandigheden het clubhuis van Argento voorzien van nieuwe kunststofkozijnen en een nieuwe kunststofdeur.

Onder de altijd bezielende leiding van (opper) aannemer Bas Murk (nam geen eens tijd voor de koffie) en een paar helpende vrijwilligers (Piet Blom, Arie van der Zwan, Barend van Nieuwenhuizen en Arie van Schaik) is ook deze stevige klus weer geklaard. Uiteraard tegen betaling van een paar Euro's heeft van Joolingen Bouw uit Stolwijk het leeuwendeel van het karwei uitgevoerd.

Maar man, man, man, wat was het koud en wat bleek de vervanging vreselijk hard nodig te zijn toen de oude kozijnen eruit werden gesloopt, spijkers verwijderd moesten worden en de lange voorkant eerst stevig van binnenuit gestut moest worden aangezien deze wand behoorlijk scheef bleek te staan. Na het afbreken van een gedeelte van de schootjeswand, het verwijderen van wat kapotte balken en isolatie kon met hulp van een auto, een krik en wat balken deze wand weer recht worden gezet en na het plaatsen van dit kozijn moest de boel natuurlijk opnieuw van isolatie en aftimmering worden voorzien.

Gelukkig hield Arie van Schaik ons tijdens dit kou-lijden zoveel mogelijk warm met koffie, erwten- en tomatensoep en tosti's.
Geweldig gedaan Arie!
Ook Arie had het koud en heeft dat gedeeltelijk opgelost door het vuur onder de soep en de tosti-platen aan te laten staan om zodoende in het kleine keukentje nog een klein beetje warmte te kunnen vinden. Wellicht zonder zijn steun hadden de vrijwilligers de vorstverlet ingegaan en dan zou de Klaverjasclub op donderdagavond niet terecht kunnen in onze lekker warme kantine.
Opmerkelijk was dat Arie van der Zwan het buiten warmer vond dan binnen want hij is een mooie poos flink met de snoeischaar in de weer geweest. Prima werk man.

Maar de klus is geklaard en het karwei zit erop. Op naar het volgende project. (Nieuwe Jeu de Boulesbanen) ?
De korte foto-reportage, gemaakt door Piet Blom (zodoende staat hij niet op de foto's, maar heeft best flink geholpen en moet Piet uiteindelijk ook nog betalen) is te bekijken via deze link.


Thijs de Nobel plotseling overleden
Thijs de Nobel
Wij ontvingen 17-01-2012 van KCR Ridderkerk het onderstaande bericht: Hallo beste boulers,
Gisterenavond (16-01-2012) is bij ons het droevige bericht binnen gekomen, dat na een hypo gevolgd door een hartstilstand op 54 jarige leeftijd is overleden: Thijs de Nobel
De crematie is op zaterdag 21-01-2012 om 11.00 uur
in het Crematorium Schollevaar, Schalijlaan 2, Capelle a/d IJssel.


      Nieuws en Mededelingen 2011      


Ben Verheijen onderging hartoperatie
Ben Verheijen
Ben Verheijen werd medio november 2011 met hartproblemen opgenomen in Gouda. Na diverse onderzoeken werd bekeken of Ben gedotterd moest worden of dat er een hartoperatie nodig was. In week 47 werd Ben overgebracht van Gouda naar Nieuwegein en hij onderging daar uiteindelijk een hartoperatie met een 4-tal omleidingen. Na een voorspoedig verlopen operatie werd hij weer overgebracht naar Gouda en daar bleek Ben ook nog een longontsteking te hebben opgelopen. Inmiddels is hij daar weer van genezen en mag hij binnenkort naar huis om verder te herstellen.
Wij wensen Ben het allerbeste en rekenen erop hem over een tijdje weer op de banen te zien boulen.

Verslag Regiovergadering 22-11-2011
Vergadering
Op deze vergadering, gehouden bij De Beijerse Worp in Oud-Beijerland, werd o.a. op het voorstel van KCR besloten dat degene die alle wedstrijden wint tijdens een toernooi een prijs krijgt. Een verzoek tot aansluiting bij de Regio van de verenigingen Ventura Sport en Les Boules de la Chèvres is gehonoreerd met een aspirant-lidmaatschap voor de komende 3 jaar. Het voorstel het Regio-bestuur uit te breiden met een derde bestuurslid werd aangenomen. De functie van secretaris Louis van der Horst komt beschikbaar maar er stond nog geen nieuwe secretaris op. Verder werd een meerjaren Toernooiagenda vastgelegd en een jaarlijks (open) triplette-toernooi op 2e Paasdag toegevoegd en werd er eveneens een jaarlijks Tête a Tête toernooi op Hemelvaartsdag op de kalender gezet. Tom Boom van Jeu de Woeles legde het programma voor Toernooi-inschrijvingen uit aan de hand van een beamer wat het programma inhield. Het is de bedoeling om het e-mail verkeer te verminderen. Ook in 2012 is er weer een RTC (Regio Toernooi Competitie). Uitgebreid naar 12 toernooien waarvan er 9 met het beste resultaat tellen. Men kan dus 3 toernooien laten vallen. Tot slot tijdens de rondvraag bleek dat de NJBB van plan is onze Regioverenigingen te benaderen voor een gesprek over een samenwerking.

Aad Feberwee (De Beijerse Worp)
overleden 18-08-2011
Aad Feberwee
Beste leden van de JdB-Regio. Wij verzoeken jullie onderstaand bericht onder de aandacht te brengen van jullie leden:
Bij meerdere clubs heeft Aad ook aan toernooien meegedaan en zullen er meerdere leden bij jullie hem nog kennen.
Bedankt, Rob Geers

Beste leden,
Hierbij deel ik jullie mee dat op donderdag 18 augustus 2011 Aad Feberwee thuis is overleden. En hoewel iedereen wist dat Aad al geruime tijd ernstig ziek was en dat de artsen niets meer voor hem konden betekenen komt het overlijden van Aad toch nog onverwacht. We denken aan Aad als een betrokken en aimabel lid van onze vereniging. Ook is Aad een aantal jaren bestuurslid (penningmeester) van onze vereniging geweest. Wij condoleren zijn partner Rien Dekker met het overlijden van Aad en wensen hem veel sterkte bij de verwerking van dit grote verlies. Namens het bestuur van De Beijerse Worp,
Rob van de Roer, voorzitter

Jeu de Boulers Argento actief op Huttendorp
Polsbroek (10-08-2011)
Jeu de Boules in Polsbroek
Enkele actieve Jeu de Boulers van Argento Schoonhoven waren woensdag 10 augustus aanwezig op het Huttendorp in Polsbroek. Daar wordt al jaren lang een Jeu de Boules toernooi geregeld door de Dorpsvereniging. Hoewel leuk van opzet: ze hebben daar na al die jaren nog geen idee van de regels! Daarom waren de "hoofdscheidsrechter" en andere pro's van Argento meer dan welkom. In de namiddag waren er, via een knockouttournooi, ruim 40 kinderen tot 12 jaar. Vanaf 17.00 uur met BBQ. Daarna traden de oudere leden van de dorpsvereniging aan. Met een opkomst van bijna 35 deelnemers zat de sfeer er al snel goed in.
Namens de Dorpsvereniging Polsbroek hartelijk dank aan Argento!
Met vriendelijke groet, Peter Jan de Jong

Bardiensten (vrijwilligers gezocht)
Vrijwilligers gezocht
Voor onze toernooien hebben wij nog barpersoneel nodig om de deelnemers te voorzien van een drankje en hapjes en om af en toe de afwas te doen. Help ook eens mee! Geen barpersoneel, of te weinig barpersoneel kan betekenen dat de keuken dicht gaat. Zie het formulier op het publicatiebord. Ook voor de woensdagmiddagen (Open Huis) en de donderdagavonden is er barpersoneel nodig.

Argento wint Wisselbeker Lentetoernooi 2011
Het 18e Lentetoernooi van Argento gespeeld op zondag 27-03-2011 werd gewonnen door het koppel Marcel Stok en Erling van Poelgeest van Argento - Schoonhoven.
Zij wonnen alle 5 hun partijen met een winstsaldo van 46 Evenals vorig jaar ging de wisselbeker voor verenigingen naar Argento. Op de foto de koppels die hiervoor zorgden. Met v.l.n.r. Gerard Murk-John Schimmel (8e) Barend van Nieuwenhuizen-Bas Murk (6e) en Erling van Poelgeest-Marcel Stok (1e)

Peter Schuch overleden
Peter Schuch
Van USV ontvingen wij onderstaand email-bericht op 05-03-2011
Met ongeloof en grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het plotseling overlijden van ons lid Peter Schuch. Dit bericht heeft ons diep geraakt. Wij zullen Peter herinneren als een toegewijd lid met een grote betrokkenheid bij onze leden en vereniging. Op diverse vlakken zette Peter zich vol enthousiasme in voor onze vereniging. Ondanks zijn ziekte was Peter altijd bereid om diverse afdelingen van USV te ondersteunen en daar waar nodig een helpende hand te bieden. Fotograferen, biljarten en Jeu de Boules waren grote hobby's van Peter. Op de toernoien van USV is menigeen dan ook door Peter gefotografeerd. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Wij wensen hen veel kracht en sterkte toe om dit enorme verlies te dragen.
Namens het bestuur USV afdeling jeu de boules

Ziekenboeg (januari 2011)
ziekenboeg
Wij vernamen dat Anny van Schaik is geopereerd aan haar heup (en zelfs een nieuwe heeft gekregen) en gelukkig weer thuis is. Nog een lange weg te gaan, maar een spoedig herstel gewenst in ieder geval.

Margaret Gerrese heeft door een ongelukkige val haar spaakbeen gebroken. Kees dacht eerst dat de stofzuiger naar beneden viel !! Zij moet zich voorlopig met krukken behelpen. Ook haar wensen wij een spoedig herstel toe.


      Nieuws en Mededelingen 2010      


Slotbijeenkomst Argento van dinsdag 30-11-2010
Penningmeester
Op een goed bezochte Slotbijeenkomst in het clubhuis van Argento, geopend door waarnemend voorzitter Jan Loonstra, werd o.a. een financieel overzicht gepresenteerd door penningmeester Piet Blom. En natuurlijk afgesloten met een positief saldo.
Voorts werd door de aftredende wedstrijdsecretaris Barend van Nieuwenhuizen een jaaroverzicht voorgelezen en werden de winnaars gehuldigd van de onderlinge single- en dubbelcompetitie en het puntenklassement.

Het wedstrijdprogramma voor 2011 met daarin onder meer de data voor de Argento-toernooien en Clubkampioenschappen kwam ter sprake en werd vastgelegd dat de singlecompetitie in 2011 opnieuw gespeeld gaat worden in een A en B poule. Besloten werd op de donderdagavond (om de week als er geen kaarten is) te kunnen spelen voor de singlecompetitie en zal worden bezien of er ook op woensdagmiddag gebould kan worden. Zowel voor de donderdagavond als de woensdagmiddag zal er dan gespeeld kunnen worden conform een daarvoor opgesteld schema.

Anneke Hukom bracht verslag uit betreffende het Lief en Leedpotje waarin een dusdanig batig saldo was zodat voor het komende jaar de bijdrage van 2 euro naar 1 euro wordt teruggebracht. Vastgelegd werd dat het inschrijfgeld voor de Regiotoernooien van Argento niet zal worden verhoogd.

Aan de orde kwam verder welke inschrijfprocedure wij zullen volgen voor de deelnemende koppels aan de Champions League. Zonder meer werd besloten het winnende koppel van ons Clubkampioenschap Doublette voorrang met inschrijven te geven en verder even af te wachten wat de besluiten van de organisatie van de C.L. zullen worden.

Jeu de Boulescommissie Jeu de Boulescommissie
Gelukkig kon de samenstelling van zowel de Jeu de Boulescommissie als de diverse werkgroepen weer volledig worden ingevuld. De vacature van voorzitter werd gelukkig weer ingevuld door good-old Arie van der Zwan. Hij heeft nog steeds het Argento-hart op de juiste plaats.
Margaret Gerrese gaat het secretariaat bezetten en Erling van Poelgeest wordt wedstrijdsecretaris.
De werkgroep wedstrijdzaken bestaat nu naast Erling van Poelgeest uit Jan Loonstra en Arie van der Zwan. De overige werkgroepen bleven ongewijzigd.

Ook werd er nog gesproken over een iets andere opzet van het puntenklassement en de invoering van een RTC (Regio Toernooi Competitie) Men dient zich hiervoor tijdig en tegen betaling in te schrijven.

We gaan er vanuit dat Het Bestuur en de betreffende werkgroepen tijdig aangeven (b.v. in de Argentopost, op onze website en/of op onze mededelingenborden) wat en wanneer er iets gaat plaatsvinden c.g. gewijzigd gaat worden.

Arie van der Zwan: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Arie van der Zwan met onderscheiding
Donderdag 29-04-2010 kreeg Arie van der Zwan een lintje opgespeld door Burgemeester De Cloe. Tijdens zijn speech gaf hij een opsomming van de vele verdiensten van Arie als vrijwilliger en het grote aantal door hem uitgevoerde functies. Hier een opsomming van de door de Burgervader aangehaalde feiten:
Trainer bij voetbalvereniging Schoonhoven
Raadslid voor de PvdA in Schoonhoven
Bestuurslid van de Woningbouwvereniging Schoonhoven, aansluitend lid van de Raad van Commissarissen Woningstichting Qua Wonen
Vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis afdeling Schoonhoven
Oprichter en bestuurslid van korfbalvereniging Argento
Medeoprichter en bestuurslid jeu-de-boulesvereniging
Voorzitter buurtvereniging de Oosterburen
Stadsgids voor de Schoonhovense VVV
Voorzitter ouderenbond ANBO, tevens redacteur en samensteller ANBO-krantje
In 2001 ontving Arie van der Zwan de Erepenning van de stad Schoonhoven
Kortom een waslijst vol en dan te bedenken dat nog niet alles is vermeld.

Arie van harte proficiat met deze Koninklijke onderscheiding !!

Piet Pilat (USV) overleden
Piet Pilat
Van USV ontvingen wij onderstaand email-bericht:
Beste USV leden Dinsdag 20 april j.l. bereikte ons het verdrietige bericht dat ons lid dhr. Piet Pilat op 19 april 2010 plotseling is overleden. Op 30 april 2010 zou Piet de leeftijd van 80 jaar bereikt hebben. Wij herinneren Piet als een lieve, rustige man, die met plezier en op sportieve wijze deelnam aan het jeu de boules. Piet was een man van weinig woorden, van grote betekenis voor onze vereniging, Piet was een actief deelnemer van de klusploeg bij USV en werd geroemd om zijn vakmanschap. Wij zullen Piet missen.
De crematieplechtigheid zal zijn op vrijdag 23 april 2010 om 16:30 uur. Verdere berichtgeving treft u aan in de bijgevoegde rouwkaart.
(Namens Argento hebben wij een condoleance-kaart gestuurd)


      Nieuws en Mededelingen 2009      


Paul van den Berg (De Beijerse Worp) overleden
Donderdag 24-12-2009 ontvingen wij een mail van Rob Geers met het droevige nieuws dat Paul van den Berg op dinsdag 22 december j.l. totaal onverwachts is overleden. Paul was al vele jaren lid van De Beijerse Worp en met zijn 63 jaar veel te jong om er nu niet meer te zijn.
Namens Argento hebben wij een condoleance-kaart gestuurd.

Argento Bedrijventoernooi 2009
Zaterdag 05-09-2009 werd bij Argento onder prima omstandigheden het Bedrijventoernooi gespeeld. Op dit inmiddels 17e toernooi streden 26 teams om de wisselbeker. Na een toch wel verrassende finale tussen Anneke Hukom met Mirjam van der Zwan tegen Tini van Schaik en Piet Blom ging deze trofee naar de van Ieperen Groep uit IJsselstein. Op de foto boven de van Ieperen teams met in het midden de winnaars Piet Blom en Tini van Schaik en op de foto onder Anneke Hukom en Mirjam van der Zwan. Zij eindigden als 2e en kwamen uit voor Het Rode Kruis afdeling Schoonhoven.
Anneke en Mirjam

Clubkampioenschap doublettes 2009 van Argento

Hier ging het op deze dag allemaal om !

Zondag 19-04-2009 werd onder prachtige omstandigheden door 13 koppels gestreden om het clubkampioenschap doublettes van Argento. Gezien het oneven aantal koppels was het voor wedstrijdleider Erling van Poelgeest even zoeken naar een juiste indeling. Zeker nadat Marco van Duuren helaas zonder enig bericht niet kwam opdagen. Gelukkig was Jan Lenior als reserve gekomen, zodat ook Erling zelf kon blijven meespelen. Na een aantal poulewedstrijden bleven er uiteindelijk voor de halve finales 4 koppels over om te strjden om de prijzen en het kampioenschap. In de halve finale wonnen Gerard Murk en Herman Duel van Bas Murk en Barend van Nieuwenhuizen en waren Jan Loonstra en Bas Langeveld te sterk voor Wim en Marcel Stok De strijd om de 3e plaats werd vrij eenvoudig door Bas en Barend gewonnen van Wim en Marcel en in de finale waren Gerard en Herman te sterk voor Jan en Bas. Evenals vorig jaar kon voorzitter Arie van der Zwan de beker aan de winnaars Gerard Murk en Herman Duel uitreiken. Onder leiding van Arie van Schaik en met hulp van o.a. Ilona werd ook het cateringwerk en de kantine weer prima geregeld. Voor meer foto's: zie Menu / Foto's etc / Fotoalbum.


      Nieuws en Mededelingen 2008      


Puntenklassement 2008
Na veel onderzoek en arbeid hebben we uiteindelijk het Puntenklassement over 2008 kunnen opmaken. In 2007 was dit niet meer bijgehouden en ook in 2008 werd er geen enkele poging ondernomen dit klassement op te stellen. De nieuwe wedstrijdcommissie heeft de draad weer opgepakt en met terugwerkende kracht het puntenklassement over 2008 opgesteld. Winnaar over 2008 werd overigens Herman Duel en hij ontving hiervoor de wisselbeker. Onder het Menu Eregalerijen: Argento Clubkampioenen is een lijstje te zien van alle winnaars van dit klassement. De tussenstand en uitleg over de puntenverdeling is te zien op onze prikborden en binnenkort ook op onze Website onder het Menu: Uitslagen / Uitslagen/Standen Argento-Dubbelcompetitie.

Veel koppels op Dorpstoernooi in Esch
op zaterdag 20-09-2008

Een prachtige, maar erg lange zaterdag in Esch. Liefst 336 koppels waren present op dit toernooi met een prima sfeer, zeer bijzondere en vaak erg moeilijk te bespelen banen en een gezellige muzikale omlijsting. Compleet met huifkarren voor het vervoer naar de verder afgelegen wedstrijdbanen. Van onze regioclubs was Boules Amis er met een 10-tal teams, De Beijerse Worp met plm. 15 koppels en Laat de Boules de Boel met 5 of 6. Argento bracht 1 koppel op de been, Erling van Poelgeest met Barend van Nieuwenhuizen. Zij wonnen al hun 5 partijen met een saldo van +32. Goed voor ongeveer een 26e plaats. Het winnende koppel Toon en Hans van Alebeek noteerde een plus van 61 punten. Tweede waren Patrick Tuax en Peter Ward. We hebben nog geen uitslag nog ontvangen en deze zodoende niet in ons overzicht kunnen verwerken. Jammer (lees vervelend) is dat een aantal koppels in de loop van de middag zonder zich af te melden vetrokken bleken te zijn. Ook het zelf invullen van de uitslagen op de borden is een puntje van kritiek aangezien de controle hierop volgens ons niet voldoet. Overigens verder alle lof voor de organisatoren en hun vele medewerkers.
De fotoreportage van dit toernooi is te bekijken via deze link.
Ex Argento-boulers voor de 3e keer
Recreanten-Kampioen van Nederland
Bert en Marcel van Nieuwenhuizen zijn j.l. zondag 01-06-2008 voor de derde keer op rij Nederlands Recreanten-Kampioen doubletten geworden. De ex Argento-boulers, thans uitkomend voor Laat de Boules de Boel uit Groot-Ammers, wisten de finale in Gastel overtuigend van Gerard Stienen en Leo Balmer van de Butsers met de duidelijke cijfers 15-3 te winnen. De feestelijke rondrit in een open wagen door Schoonhoven ging helaas niet door.

Natte boel op Het 3 Molen-toernooi
van Boules Amis op 17-05-2008
Vorig jaar na 3 partijen afgebroken wegens flinke regenbuien. Nu een gestage motregen, maar het toernooi kon gelukkig wel worden afgewerkt. 40 koppels bonden de strijd aan en na vier ronden leek het erop dat het Argento-koppel Bas Murk - Barend van Nieuwenhuizen op de winst afging. Op een inmiddels kletsnatte baan (en onder het toeziend oog achter de kantine-ruiten van de volledige LdBdB afvaardiging) verloren zij echter hun 5e partij tegen Ruud en Anneke van Vitesse, na een 6-0 voorsprong. Zodoende ging alsnog de overwinning naar Pel en Gerrit van Laat de Boules de Boel. De wisselbeker voor de verenigingen was eveneens een prooi voor Laat de Boules de Boel. (Verdere uitslag zie Menu: Uitslagen / Uitslagen Regiotoernooien)

Aanpassing op Regiosite
van de nieuwe Website van Argento
De Webmaster van de Regiosite, Cock Kwakernaak heeft de link naar de nieuwe Website van Argento Jeu de Boules aangepast.
En als de verenigingen hun toernooi-uitslagen allemaal hebben ingestuurd zal hij deze ongetwijfeld op de Regiosite zetten.

Opgeven voor Toernooien van JVB Bergambacht
Vergeet u niet tijdig op te geven voor de Toernooien in Bergambacht. Er kunnen niet echt veel koppels (mensen) meedoen en de inschrijvingen staan vrij vroeg open. Kijk even op hun Website en wacht niet altijd op de aankondigingen op ons prikbord. De gegevens zijn te vinden rechts in bovenstaande Menubalk: onder FOTO's etc / Regioverenigingen.

Silvertown Country op Radio Zilverstad FM
Voor een mooi stukje muziek op het gebied van: Country, Bluegrass, Folk, Americana, Irish, Cajun, Singer-Songwriter etc. kunt u terecht op Radio Zilverstad FM Ook te beluisteren via Internet-Radio en Radio Zilverstad FM
Op 30-07-2014 is Radio Zilverstad overgegaan in RTV Krimpenerwaard. Silvertown Country is toen definitief gestopt met uitzendingen en ook de Website is uit de lucht gehaald.

Copyright © 2008 Sportvereniging Argento (BJvN)
Alle rechten voorbehouden
Webmaster: bjvannieuwenhuizen@gmail.com
vacature per 01-01-2022
Domeinnaamregistratie en Hosting door:
Reprovinci - Schoonhoven